Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men kæresten føler sig ikke klar

Spørgsmål:

Hej. Jeg står i den situation at jeg er blevet gravid med min kæreste som jeg har været sammen med i 1 år. Jeg har tidligere fået foretaget en abort sammen med min tidligere kæreste for 3 år siden og det tog hårdt på mig og jeg har altid sagt at jeg aldrig ville gøre det igen!

Sagen er nu den at min kæreste slet ikke er klar og siger, at det er godt, at man har valget om en abort. Vi har en god familie og min familie ønsker sig brændende børnebørn, så jeg ved, de er der. Jeg er også selv klar til at sætte det her liv til verden.

Min kæreste er studerende, og jeg har selv planer om at starte uddannelse til sep. Vi mangler ikke noget, og min kæreste har selv købt hans lejlighed. Han føler sig bare ikke klar. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville kunne stå med et barn alene, men vil heller ikke kunne få en abort. Så jeg er i et alvorligt dilemma.
Hvad vil du råde mig til?

Svar:

Hej! Du er gravid, har tidligere fået abort og har siden altid sagt, at du aldrig vil gøre det igen. Din kæreste ønsker ikke, at I skal beholde barnet, og det gør dig i tvivl om dit tidigere løfte til dig selv. Hvad tænker din kæreste om, at du skal udsættes for abort, når abort tidligere har taget hårdt på dig? Havde I talt om, at du kunne blive gravid?

En abort spoler ikke tiden tilbage

Mange fyre reagerer som din kæreste, de forestiller sig, at en uplanlagt graviditet kan klares med en abort (“godt man har valget”), og at tiden spoles tilbage til før graviditeten. De ved ikke, hvor høj prisen for abort er. Og hvad er det for et valg, han giver dig? Ved han, hvilke omkostninger en abort kan have for dig og for Jeres forhold?

Det er helt forståeligt, at han reagerer med en slags chok og ikke føler sig klar. Mange fyre bliver ikke “klar”. Prøv at hør ham, hvad der skal til før han bliver klar? Og hvad hvis du bliver gravid igen 3 gange, før han bliver klar?

Du lyder sej, du har gennemtænkt, at I ikke mangler noget, I har endda god familie, der vil støtte og hjælpe Jer og du er klar til at sætte det lille nye liv til verden. Selvfølgelig er du nervøs ved udsigt til at stå alene med barn. Vil din kæreste gå fra dig, hvis du er ansvarlig overfor det lille nye liv, som I begge er ansvarlige for tilblivelsen af?

Mange forhold kan ikke holde til en abort

Du er i et alvorligt dilemma. Overvej, hvad du helst vil leve med: barn eller abort? Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du får en abort, fordi han ikke “er klar”-? Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid, og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende til det afgørende valg.

Måske bliver din kæreste først klar, når han ser maven vokse, læser om fosterudvikling, ser barnet bevæge sig eller ved fødslen. Og da vil han nok have svært ved at forstå, at han ønskede sig abort.
Håber det bedste for dig og Jer. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske