Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men er kommet i tvivl!

Spørgsmål:

Jeg er virkelig kommet i tvivl om dette er det rigtige valg jeg har taget, at beholde barnet. Er pt. I knap 10. uge.

Men på baggrund af div. uoverensstemmelser med barnets far samt mine egne følelser omkring barnets far (hvilke ikke er som de har været). Jeg er nød til at tænke fremad. Vi har allerede fortalt min søn på 6 år om, at der vil komme en lille, og han glæder sig til at blive storebror. Vil jeg skuffe ham? Håber der vil komme en hjælpende hånd :)

hilsen den meget fortvivlende.

Svar:

Hej
Du er gravid og har valgt dit barn, men pga uoverensstemmelser med barnets far, er du blevet i tvivl, om du vil beholde barnet. Og du er meget fortvivlet. Hvad gør dig fortvivlet? Du er bekymret for at skuffe din søn, hvis du vælger abort. Og ja, det bliver nok en skuffelse for ham og svært at fortælle ham sandheden.

Hvad med dig selv? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Ja, du skal tænke fremad. Hvis dit forhold til faderen ikke holder, bliver du alenemor. Hvordan ser dit netværk ud? Hvis du vælger abort kan du risikere at skulle betale en høj pris psykisk, overvej, om du vil udsætte dig og din søn for det. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? Er det en mulighed at I satser på Jeres forhold, evt får hjælp til udfordringerne? Undersøg evt PREP-kurser.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Gravid og i tvivl – skal jeg beholde barnet?

100114