Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men har ingen uddannelse

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Jeg skriver til jer fordi jeg har fundet ud af at jeg er blevet gravid ved en fejl og ikke ved hvad jeg skal gøre og ikke gøre. Jeg er 20 år gammel og min kæreste er 25. Jeg har hverken uddannelse eller job endnu. Det er meningen jeg skal starte på uddannelse sidst i juli. Min kæreste har fast arbejde og har haft det i et års tid.

Vi har snakket meget omkring at få barnet. Men det kommer vi aldrig frem til. Det der bekymre mig mest er at jeg ingen uddannelse har og ved min familie ville have meget imod det: Kan jeg tage uddannelsen under graviditeten og hvad med min økonomi? Jeg er pt på uddannelsehjælp løn som svare til en su. Hjælp hjælp ved ikke hvad jeg skal stille op.

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid og ved ikke, hvad du skal gøre. Du ved, din familie vil være imod, hvis du beholder barnet og det bekymrer dig. Din familie havde nok hellere set, at du først fik børn, når du var lidt ældre og havde afsluttet uddannelse. Men nu er du gravid, det er for sent at planlægge om det er tiden eller ej. Tror du, de vil presse dig til abort?

Du er ung og ønsker selvfølgelig ikke, at din familie skal være imod dit valg, men det er dit valg. Det er dig, der er gravid og det er vigtigt, at du ikke vælger abort pga pres fra andre. Abort har ofte en høj pris og det er dig (og det lille ufødte barn), der betaler prisen. Og når barnet først er der, vil familien nok ikke kunne forestille sig at skulle undvære ham/hende.

Mht økonomi, så er der hjælp at få. Kig på siden: Ung og gravid. Tal med en rådgiver på uddannelsen. Selvom din graviditet ikke var planlagt, så lad ikke andre presse dig til abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

(11.07.14)