Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med udlænding

Spørgsmål:

Jeg er gravid med en mexicaner, som bor i Mexico og jeg selv i dk. Jeg er i Mexico 4 gange om året da jeg også har et stort netværk her. Vi er forlovede og han er 28 og jeg 23. Jeg er så i tvivl, men det er han ikke. Det er ikke lovligt at få abort i Mexico og de mener det er at tage et liv, som ikke selv har noget valg. Med alt andet er mexicanere som jeg selv, som danskere.

Jeg er presset. For jeg skal være her i 2 mdr nu, og det vil sige jeg først vil kunne få en abort der, og jeg er bange for jeg kommer til at knytte mig for meget til barnet så. Jeg ved ikke om jeg vil have det eller ej.

Noget inden i mig har allerede følelse for det, og noget andet siger jeg skal nyde mit liv og bruge min tid på at arbejde og have det sjovt i Mexico. Det er ham jeg vil være sammen med og vi har været sammen i halvandet år. Han er assistant manager på et hotel i Mexico og jeg selv arbejder som personlig træner. Hvordan kan jeg få et klarsyn på det her? Vi har snakket og snakket og han er den mest omsorgsfuld fyr der findes, det er så svært for mig.

Svar:

Hej
Du er gravid med din forlovede, noget i dig har allerede følelse for barnet, men du er samtidig i tvivl og overvejer abort. Din forlovede er ikke i tvivl, hvad ønsker han? I Mexico mener man, at abort er at tage et liv, der ikke selv har noget valg, mon ikke også, man mener det i Danmark, selvom der er fri abort her. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort?

Du vil gerne nyde dit liv, arbejde og have det sjovt. Og ja, der er ting i dit liv, der vil ændre sig, hvis du beholder dit barn, men du kan fortsat nyde dit liv, og dit barn, arbejde og have det sjovt. Hvad tænker du om, at du kan komme til at knytte dig for meget til barnet, hvis du vælger abort i Danmark?

Du er personlig træner, hvordan plejer du at lave træningsprogrammer? Overvej, hvilke livsværdier du har og hvordan de kan hjælpe dig i dit valg. Overvej, hvordan du kan bruge graviditetstiden bedst muligt. Overvej, at en abort (som I muligvis ikke er enige om?) kan give udfordringer i parforholdet. Overvej, at de fleste kvinder får psykiske reaktioner efter abort og mange fortryder. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske