Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med nr 3 uplanlagt.

Spørgsmål:

Jeg er meget usikker på om vi skal have en abort eller ej. Den ene dag tænker jeg det skal nok gå og den anden dag tænker jeg det bedst at lade hver.

Vi har to børn på 2 knap 3 år, jeg har lige sagt mit job op efter at have arbejdet fuldtid om aften, og samtidig har haft dem begge hjemme. Planen er jeg skulle gå hjemme på fuldtid til næste år, hvor de begge skal i børnehave.

Min mand siger han er 80% på ikke at få barnet og 20% på at få det. Men han ville støtte det fuldt ud hvis vi beholder det, og ville på ingen måder tvinge mig til abort.

Det har mest været mig der har haft en lille tanke, at måske om 3 år kunne jeg havde tænkt mig en mere. Men så synes min mand han ville være for gammel. Så skal der være en nr 3 skal det nok os være nu.

Men mine tanker går på, at vi ikke står super økonomisk, nu hvor jeg ingen indtægt har eller opsparing. Og man skal have masse nye ting og ny bil osv. Kan vi overskue en mere? Ville det ødelægge vores familie, og ende med vi går fra hinanden fordi presset forbliver for stort. Ville mine andre børn føle sig set ?

Jeg mister den frihed jeg endelig har fået, ved at de er så “store” nu. Jeg elsker alene tid og have tid til at ses med mine venner. Er 5 ikke bare et dårligt og ulige tal at være? Mere besværligt at få hjælp af bedste forældre fordi 3 er mange. Jeg ville ikke kunne tilbyde hjemmepasning de 3 første år, og det gør mig ondt. Synes faktisk mest jeg kan se ulemper ? Udover den kærlighed mine børn ville få til hinanden

Er i uge 7 så vi har stadig lidt tid. Men er os bange for efter virkningerne af en abort, frygter at min psyke ikke ville kunne holde til det. Og jeg vil fortryde resten af livet. Der tror jeg mere min mand ville tænke, det var det.

Svar:

Hej
Du er gravid med nr 3 og meget i tvivl. Og det er din mand også. Men godt, at han vil støtte dig og ikke tvinge dig til abort.

I har to små børn, som du prioriterer at hjemmepasse. Tillykke med den prioritering! Du har haft en lille tanke om en mere. Og ”en mere” er nu på vej, men tidligere end planlagt, det får dig til at overveje abort. Sammen med mange bekymringer. De dage, hvor du tænker, at det nok skal gå at tage imod nr. 3, hvad tænker du da om alle dine forbehold?

Overvej, hvorfor nr 3 skulle ødelægge Jeres familie, og at I måske skulle gå fra hinanden? Du tænker, presset bliver for stort, og ja, I har formentligt en del at se til nu, og et barn mere giver både mere liv og glæde, og flere behov. Men, børnene bliver jo alle ældre, og behovene ændres. Mange familier har 3 børn, og mange har også børn aldersmæssigt tæt på hinanden. Kender I familier med 3 børn, som I kunne tale med?Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig/Jer at overskue nr 3?

Hvis du vælger abort, kan du slippe mange af dine bekymringer, men du er bekymret for, om din psyke kan holde til det, om du vil fortryde. Hvad giver dig disse tanker?

Måske får du eftervirkninger af abort. Det oplever mange kvinder, særligt kvinder, der er i tvivl. Og det kan blive en høj pris, både for dig og for familien. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvis du beholder barnet, vil dine børn få kærlighed til hinanden, skriver du. Herudover får I forældre et barn mere at elske, mon ikke nr 3 vil blive samme gave til familien som sine søskende? Selvom I tænker, som I gør nu, kan meget ske i løbet af graviditeten, så barnet bliver lige så ønsket og elsket som de andre.

Hvordan kan dine værdier og tidligere erfaringer hjælpe dig i denne situation? Var Jeres nr 2 planlagt? Hvis ikke, hvilke overvejelser stod I da med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske