Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med ex-kæreste og meget i tvivl

Spørgsmål:

Hej,
Jeg står i den situation, at jeg er blevet gravid med min kæreste, som egentlig ikke er min kæreste lige nu. Vi gik fra hinanden for et par uger siden for 2. gang. Første gang vi gik fra hinanden var i oktober sidste år, fordi jeg ikke følte at jeg var glad længere. Vi har været sammen i 2 1/2 år. Vi savnede dog hinanden og valgte at give det en chance mere.

Jeg kom dog til at begå en stor fejl, og var sammen med en anden lige efter, vi havde fundet sammen igen. Jeg fortalte det til ham med det samme. Han blev rigtig sur og ked af det, men valgte at give mig en chance mere. Efter det gik det faktisk ellers rigtig godt. Det var som om, at vi havde indset, at vi gerne ville være sammen, og vi talte også om, at vi gerne ville have børn sammen inden alt for længe.

Han stoler ikke på mig

Men så gik det ned ad bakke igen, bl.a. fordi han ikke stoler på mig, fordi jeg var ham utro. Vi gik fra hinanden igen, men har set hinanden alligevel og også haft sex. Og nu er jeg altså blevet gravid. Han har gjort det meget klart for mig, at han ikke ønsker et barn med mig lige nu, både fordi vores situation er så usikker og fordi han ikke stoler på mig. Han siger, at hvis jeg valgte at få barnet, ville jeg have brudt hans tillid igen, og han ville aldrig tale med mig igen.

Har det svært ved tanken om abort

Jeg ved godt inderst inde at det måske er et rigtig dumt tidspunkt og en dum situation at få et barn i, men jeg har rigtig svært ved tanken om at få en abort, når jeg egentlig gerne vil have et barn med ham. Jeg vil dog heller ikke have, at han bliver vred på mig og aldrig vil tale med mig igen. Jeg har jo ikke lyst til at stå alene med barnet, jeg vil helst have det sammen med ham. Så jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Svar:

Hej
Du er gravid med din eks-kæreste, du har det svært med tanken om abort, men du har ikke lyst til at stå alene med barnet eller risikere at din eks-kæreste bliver vred på dig. Det er en svær situation.
I har haft on off forhold, har for kort tid siden talt om at få barn sammen, men du har været ham utro, og det er selvfølgelig meget svært for ham. Måske har han tilgivet dig, men tilliden til dig er endnu ikke bygget op igen. Hvis du beholder barnet, mener han, at du igen bryder hans tillid. Er du enig i det?

Hvordan kan det være tillidsbrud at beholde barnet?

Utroskab er tillidsbrud. At passe på det lille ufødte barn, som I begge er ansvarlige for undfangelsen af, det har ikke noget med tillidsbrud at gøre. Selvfølgelig synes ingen af Jer, at det er et oplagt tidspunkt at få et barn på, men nu er barnet på vej. Hvad tænker din eks-kæreste om abort?

Mange fyre tænker, at en uplanlagt graviditet kan “klares” med en abort. Men abort er alvorligt, det handler om et ufødt barns liv og abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. De fleste kvinder får det psykisk svært efterfølgende i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad. Typsike reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev pressede. Overvej, om du vil byde dig selv denne risiko. Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort?

Meget kan ændre sig – en graviditet er lang tid

Selvfølgelig har du ikke lyst til at stå alene med barnet, og det er der en sandsynlighed for, hvis ikke I finder sammen igen. Din eks-kæreste reagerer ligenu med en slags chok-reaktion, og hans smerte over din utroskab vælder op igen. Måske “falder han ned igen”, og I finder sammen igen, en graviditet er lang, og når barnet først er født, vil han formentlig elske det og være stolt af det, som alle andre fædre.

Bøder du for utroskaben med en abort?

Overvej, om du tænker, at en abort “betaler” for din utroskab –? Og om du ønsker at koble disse ting. Du vil egentlig gerne have et barn med din eks-kæreste, nu er barnet på vej. Overvej, hvilken hjælp du vil have brug for, hvis du bliver alenemor? Overvej, hvordan du kan komme din eks-kæreste i møde, samtidig med at du lytter til dig selv og passer på Jeres lille ufødte barn. Måske en samtale hos en parterapeut, hvor du beder din eks-kæreste om tilgivelse og undersøger, hvordan du kan genopbygge tilliden imellem Jer.

Du er velkommen til at skrive igne til post@abortlinien.dk og du akn ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske