Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

19 år og gravid

Spørgsmål:

Hej.Jeg er en pige på 19 år. Jeg er dybt fortvivlet og søger jeres råd. Det skete for snart 6 uger siden. Min venindes kæreste og jeg har altid haft et godt øje til hinanden, men til en fest gik det for vidt. Vi endte med, i fuldskab, at have ubeskyttet sex. Jeg tog en graviditetstest, efter at have vist flere symptomer, og den var positiv.

Jeg har ikke kontakt til mine forældre, så der er ingen hjælp at hente. Jeg har ikke fortalt det til hverken min veninde eller hendes kæreste.Jeg står mellem at blive ung studerende singlemor, eller få en abort.Hælder mest til abort, men jeg bryder mig samtidig ikke om tanken.

Håber i kan hjælpe!

Svar:

Hej
Hvilken hjælp mon du håber på fra Abortlinien?
Du står meget alene med din graviditet, og det er let at forstå, at du er fortvivlet. Det er bekymrende, at du ikke har kontakt til dine forældre, har du anden familie? Har du andre veninder? Du hælder mest til abort, og det vil folk sikkert råde dig til, hvis du fortæller dem om din graviditet og din tvivl.

Du bryder dig dog ikke om tanken om abort, hvordan kan det være? Hvad tænker du om abort? Hvad ved du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for abort og efter en evt abort? Du kan i brevkassen læse om andre kvinders erfaringer med abort. De fleste reagerer psykisk og mange fortryder deres abort. Og disse reaktioner kommer bag på mange. Vær sikker på, hvad du vil, før du evt beslutter dig for abort. Overvej hvad der skulle til, for at du kan overskue at beholde barnet?

Læs evt her: Ung og gravid. Overvej, hvordan dine livsværdier kan hjælpe dig i dit valg. Overvej, om bortadoption kunne være en mulighed, det er et svært valg, men måske lettere at leve med end abort. Hvad med faderen? Han er vel voksen nok til at vide, hvad der er resultatet af Jeres samleje?

Jeg vil opfordre dig til at tale med en fortrolig om dine overvejelser, det er for svært at gå alene med. Men husk, at uanset hvad andre måtte mene, så er det dit valg, og dig der skal leve med det.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske