Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg tillade mig at blive gravid igen?

Spørgsmål:

Jeg fik fortaget en medicinsk abort for ca. 3 måneder siden. Min kæreste og jeg var mere eller mindre gået fra hinanden og jeg havde efterfølgende været sammen med en anden. Jeg turde ikke beholde barnet i frygt for at det ville være den anden mand som ville være faderen. Så jeg fik en abort bag min ex-kærestes ryg. Jeg har haft dårlig samvittighed lige siden aborten, da jeg føler mig som et dårligt menneske når jeg ikke at kan tage bedre ansvar for mine handlinger.

Kan jeg tillade mig det?

For kort tid siden er min eks kæreste og jeg begyndte at ses igen. Vi er begge interesseret i at få vores forhold til at køre igen, fordi vi har en søn sammen. Nu snakker min kæreste så om at få barn nummer 2. Egentlig har jeg lyst, men føler ikke jeg kan tillade mig at blive gravid efter så kort tid både overfor det aborteret barn og for systemet (egen læge og sygehuset). Skal jeg vente med at blive gravid?

Svar:

Hej! Du har dårlig samvittighed efter din abort og føler du handler forkert overfor det aborterede barn, hvis du snart bliver gravid igen. Skyldfølelse efter en abort er en almindelig reaktion. Den vil jeg opfordre dig til at tage seriøs, bl.a fordi du ellers kan fortsætte med at være plaget af dette i lang tid. Find ud af, hvad du tænker og føler i fht din abort og i fht barnet. Skriv evt noget ned, måske et brev til barnet. Nogle kvinder i din situation har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse. Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af hvor du bor.

Ny graviditet?

Om du skal vente med at blive gravid igen, kan jeg ikke svare dig på. Jeg kan sagtens følge dine overvejelser, og ja, måske vil “nogen i systemet” være forargede. -En forståelig reaktion? Men hvis du selv er kommet videre i fht din dårlige samvittighed, så kan folk jo tænke hvad de vil eller du kan fortælle ærligt, om hvordan det har været.

Overvej, om du og din kæreste skal arbejde mere på jeres forhold før I planlægger et barn mere. Og overvej, om din kæreste ikke skal kende til aborten, da den jo bliver ved med at være en del af dit liv.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske