Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, fortvivlet og rædselsslagen

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 19 år. Jeg er liges startet i 3.g, og har lige fundet ud af at jeg er gravid men dog kun  5 uger og 5 dage henne. Jeg har altid gerne ville være en ung mor, men nu når det er sket er jeg helt i tvivl. Er bange for at jeg ikke kan yde mit bedste til mine eksaminer i slut maj når jeg har termin i starten af maj. Efter 3.g vil jeg tage et sabbat år så jeg kan være sammen med barnet. Og derefter studere på universitetet.

Problemet er bare, at jeg kan mærke på min kæreste på 19, at han ikke ønsker at få barnet. Nok tildes på grund af hans forældre og familie. Synes bare der er så mane faktorer der spiller ind så jeg er så fortvivlet. På den ene side vil jeg vildt gerne beholde barnet, men jeg synes bare at der er så meget som jeg ikke vil igennem. F.eks at fortælle mine nærmeste at jeg er gravid eller at rende rundt højgravid på skolen. Jeg er buddhist og jeg ved det er imod religion at få fortaget en abort. Men jeg ved ikke om jeg er klar.

Svar:

Hej
Du er ung og gravid og i tvivl. Terminstidspunktet er ikke optimalt i fht din studentereksamen, men nu er barnet på vej og mange børn er ikke planlagte. Og du skal nok få din eksamen, evt nogle fag som sygeeksamen lidt længere tid efter fødslen. Tal evt med studievejleder om dine muligheder. Du har haft ønske om at være ung mor og har allerede tænkt, at du kan tage sabbatsår efter din studentereksamen.

Din kæreste ønsker ikke barnet, og det må være svært for dig. Men han har vidst, at sex kan føre til graviditet, havde I talt om, at du kunne blive gravid? Vil han presse på i fht abort, hvis det ikke er dit ønske? Hans familie ønsker ikke, at han skal være far som 20 årig. Nej, men måske ønsker de, at han skal være ansvarlig overfor dig og det lille ufødte barn?

Du vil vildt gerne beholde barnet, men ved samtidig ikke, om du er klar og du tænker på andres reaktioner. Og du vil temmelig sikkert skulle stå på mål for en del spørgsmål. Men du kan jo sige det som det er, du er blevet gravid og du vil passe på dit barn. Bor du hos dine forældre? Hvad vil de sige? Hvem kan hjælpe dig med barnet? Har du erfaring med små børn?

Læs evt andres kvinders historier her: Min historie.  Og læs evt. om at være ung og gravid her: Ung og gravid.

Du er buddhist og dine værdier herfra er imod abort. Hvad tænker du om det? Og hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt. abort?
Overvej, hvad der kan gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske