Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid første gang, og i tvivl

Spørgsmål:

Hej. Jeg er 21 år, og min kæreste er 22år. Vi har været sammen i 5år. Jeg stoppet med p-pillerne for 2 år siden, men har lige valgt at starte på dem i gen, og der finder jeg så ud af at jeg er gravid. Jeg overvejer abort, da jeg er i gang med psykisk udredning. Jeg har problemer i hverdagen, som at tage nye steder hen, og at være sammen med mennesker. Og har meget kraftige humørsvingninger.

Jeg har ønsket et barn i lang tid, men for en uge siden ville jeg heller vendte et par år. Min kæreste støtter mig, men vil selv gerne beholde det. Jeg er i mellem 1 og 2 måneder henne.

Svar:

Du er gravid efter 2 år uden p-piller. Indtil for en uge siden har du ønsket at blive gravid, men nu overvejer du abort, fordi du er igang med psykisk udredning og har problemer i hverdagen. Hvilke tanker har du tidligere gjort dig i fht at blive mor? Hvorlænge har du haft humørsvingninger? Kan det være pga graviditeten? Du er i stabilt forhold, din kæreste støtter dig, men han vil gerne beholde barnet.

Hvad bekymrer dig?

Hvad bekymrer dig i fht at beholde barnet? Overvej, hvordan din kæreste kan støtte dig, hvis du beholder barnet? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske