Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Græder hele tiden efter min abort

Spørgsmål:

Hej, jeg er en ung pige på 20. Jeg fik en abort 25 januar, lige siden jeg har fået den abort græder jeg hele tiden når jeg ser små børn eller ser film/fjernsyn, jeg kan ikke snak med min kæreste eller venner uden jeg begynder at græde. Jeg har en depression i forvejen pga af jeg mistede min mor som 16 årlig.
Ved ikke jeg skal gøre, kan ikk snak med min kæreste om det uden han bliver sur.

Svar:

Hej. Det er svært at være dig. Du er ked af det efter din abort og det er helt normalt, at du er det. Abort handler om et lille liv, der ikke lever mere og det er naturligt, at det gør ondt på hende, der har fået aborten. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, sværest er det for dem, der var i tvivl om deres valg. Reaktionerne kan variere i styrke og varighed. At du i forvejen havde en depression har nok gjort det endnu mere svært for dig. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. At det er ekstra svært at forholde sig til andres graviditeter og små børn er helt normalt.

Vær tålmodig med dig selv

Prøv at have tålmodighed med dig selv, du kan få det bedre, men der kan gå lang tid og aborten vil altid være en del af din livsbagage. Det virker urimeligt, at din kæreste ikke vil tale med dig om aborten. –Det er jo også hans ansvar. Men det er ikke unormalt, at fyre reagerer sådan. Måske har han dårlig samvittighed over, at I valgte aborten? Eller over at det måske var ham, der mest ønskede det? Har du ikke en forældre eller veninde, der vil lytte til dig og tage dig og din reaktion alvorligt? –Det gør jo ikke noget, at du græder, det er jo bare udtryk for, hvor svært det er for dig.

Skriv dine tanker og følelser ned

Prøv evt at skrive noget ned om hvad du føler og tænker. Skriv måske noget til det lille liv.
Nogle har glæde af at tale med en præst om skyld og tilgivelse og oplever det, som en hjælp til at komme videre. Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af dig. Nogle har glæde af at tale med en psykolog. Efter en abort har man ret til en støttesamtale, det kan man få igennem sin læge. Har du talt med din læge om, hvordan du har det?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, du kan også ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske