Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bør man ikke respektere fyrens ønske om abort?

Spørgsmål:

Egentlig burde mit valg være simpelt, men det er det så langt fra.
Er gravid trods p-piller, har en fyr der på ingen måder ønsker et barn. Jeg føler mig meget gravid og knytter mig mere og mere til det. Har en tid til abort om 6 dage.

Bør man ikke respektere fyrens ønske? Man kan vel ikke se sig selv i øjnene hvis man tvinger en fyr til at blive far mod hans vilje?
Er dybt fortvivlet..

Svar:

Hej. Du er dybt fortvivlet og det skal du tage seriøst. Du ønsker ikke at tvinge din kæreste til at blive far, men ønsker han at tvinge dig til en abort, du ikke ønsker? Mht et simpelt valg, mener du da, at det burde være simpelt at vælge abort (fordi du er blevet gravid trods prævention)?

Abort er ikke et simpelt valg

Selvfølgelig er abort ikke et simpelt valg, prævention eller ej. Det handler jo om et lille liv. Og derfor får de fleste kvinder det også psykisk svært efter en abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, –hvis man blev presset. Styrke og varighed af reaktionerne kan variere. Både du og din kæreste skal nøje overveje, om I vil udsætte dig for den risiko. Mange fortryder deres abort, sjældent hører man om nogle, der har fortrudt, at de valgte deres barn. –Belejligt eller ej.

Du knytter dig mere og mere til dit barn og føler dig meget gravid. Allerede nu er du meget fortvivlet, hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste efter en abort som du har fået efter pres fra ham? Nogle forhold kan ikke holde til et barn. Mange forhold går i stykker efter en abort, som parret ikke var enige om. Din kæreste føler sig ikke parat til at blive far. Det er naturligt, at fyre reagerer med en slags panik ved en uventet graviditet og ikke ser andre løsninger end abort. Men en graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads.

I er sammen om ansvaret

Selvfølgelig ønsker du ikke at bestemme, at din kæreste skal være far, når han ikke ønsker det. Men det er altså konsekvensen af, at han har haft sex. Du er i tvivl om, hvorvidt du kan se dig selv i øjnene, hvis du tvinger ham til at blive far, hvis du passer på det barn, I sammen har undfanget. Er det ikke at vende tingene på hovedet? Han er medansvarlig for at du er gravid. Kan han se sig selv i øjnene, hvis han tvinger dig til en abort du ikke ønsker?

Jeg vil opfordre dig til at finde ud af, hvad du inderst inde ønsker. Det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med det. Læs evt begge i brevkassen på Abortlinien om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk. Du kan også ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske