Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fortrudt at jeg fik en abort

Spørgsmål:

Hej

Jeg er en pige på 23 år jeg var Sammen med min kæreste i 1 år, og ca 7 måneder inde i forholdet finder jeg ud af jeg er gravid, det på ingen måde noget der er planlagt. Jeg havde sagt til min daværende kæreste at hvis jeg blev gravid ville jeg ikke få det fjernet, men jeg gjorde det alligevel. Og jeg forstår det ikke, jeg føler ikke jeg var mig selv da jeg tog beslutningen. Også fordi mig og ham havde vores problemer han sagde han var bange for jeg ville vælge barnet over ham, og han syntes ikke det var en god ide og få det, men at det selvfølgelig var mit valg.

Jeg følte mig meget alene  jeg gik og mærkede på min mave og forstillede mig nogle ting, men på samme tid var jeg skræmt for jeg skulle ende alene med et barn, men inderst inde var det det valg jeg ville ønske jeg havde valgt nu. Jeg ønsker på ingen måde jeg havde fået det fjernet for jeg har det meget værre nu. Mig og min kæreste gik fra hinanden for 2 måneder siden og nu føler jeg at hele min verden er faldet sammen og kan ikke finde fornuft i mit valg.

Svar:

Hej

Det lyder hårdt for dig, at du har fortrudt din abort. Desværre er det en situation, du deler med mange kvinder, -at aborten ikke blev “fri”, at den blev fortrudt og havde en pris, både for kvinden og parforholdet. Du føler, din verden er faldet sammen. Hvilke tanker og følelser har du omkring aborten?

Prøv evt at skrive noget ned. Hvem kan du tale med om din fortrydelse? Læs evt. her: Efter abort. I brevkassen kan du læse om andre kvinders erfaringer med abort.
Tal evt med din læge om støttesamtale efter abort.

Du er også velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Du kan få det godt igen, og der kan gå tid.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske