Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forladt og gravid

Spørgsmål:

Jeg står i en virkelig fæl situation lige nu.. Jeg havde en rigtig dejlig kæreste, og vi har været sammen i 9 måneder, men i onsdags vælger han så at forlade mig. Til fordel for en anden, har jeg så fundet ud af. Men ikke nok med det, så har jeg ikke fået min menstruation. Jeg så det egentlig ikke som noget pussigt, da jeg tit havde meget svingende menstruationer. Men jeg tænkte at jeg hellere måtte tage en test, for at være sikker, nu hvor han var gået fra mig.

Og ja, til morges viste den så at jeg var gravid, jeg kom akut til lægen, og deres test viste også bragende positiv. Og jeg begyndte jo at tude, for ikke nok med at den fyr, som jeg elsker mere end jeg nogensinde har gjort før, har forladt mig, så er jeg ovenikøbet gravid med hans barn.

Vil ikke betale til et barn, han ikke ønsker

Jeg ringede så til ham idag, efter lægebesøget – og fortalte at sådan lå landet. At han havde gjort mig gravid. Det ville han absolut ikke høre tale om. Det skulle bare fjernes, for han ville ikke gå og betale til noget han ikke ville ha´. Og jeg håbede så bare på at han i det mindste ville vedkende sig det barn, og se det indimellem og være dets far. Men det ønsker han ikke – han vil slet ikke ha´noget med det at gøre, høre om det eller se det.

Ville gerne være mor

Det sætter mig i en virkelig skidt situation, for jeg ville gerne være ung mor, men jeg er virkelig så ulykkelig for, at jeg er blevet gravid. Men jeg ved ikke om jeg kan klare at få en abort. Det vil virkelig tage hårdt på mig, for hvad nu hvis jeg senere hen ikke kan blive gravid? Eller hvis jeg ikke finder en ny kæreste, hvor det udvikler sig til børn osv. Det er virkelig hårdt. Det skal siges at jeg kun er 21 år og ved ikke, om jeg kan klare dette alene uden faderen.. Også selvom vi ikke er sammen, så bare det at jeg ville vide at han er der – men det er han absolut ikke.

Hvis han sagde, at han gerne ville ha´ noget med barnet at gøre, så havde jeg nok også beholdt barnet. Men det at han ikke vil, får mig mest til at vælge abort. Men jeg tænker hele tiden på hvad der kan ske i fremtiden.

Jeg er så ulykkelig, hvad skal jeg dog gøre?? Er virkelig i tvivl om jeg skal få abort. Og om det er dét bedste for mig.

Svar:

Hej! Ja, det må være en ulykkelig og mærkelig situation at stå i. Du skriver, du er i tvivl om abort og at du egentlig gerne vil være ung mor. Det er helt din beslutning, om du vælger barn eller abort. At din eks-kærste opfører sig uansvarligt overfor dig og jeres barn, behøver ikke få dig til at handle uansvarligt overfor det du inderst inde gerne vil. Det er trist for ham og barnet, at han ikke vil vedkende sig det, men han kan jo komme på andre tanker. Og du kan jo få en anden kæreste, der vil være god imod dig og barnet. Hvad kunne hjælpe dig til at overskue at beholde barnet? Hvordan ser dit netværk ud?

Jeg vil opfordre dig til at være meget sikker på, hvad du vil. Mange kvinder får det psykisk svært efter en abort – i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad, Sværest er det for de kvinder, der har været i tvivl om deres valg. Mange reagerer med at ville være gravide hurtigt igen. Og så kæmper de med sorg, savn, tomhed, skyld og måske vrede overfor den/de, der har presset hende til at handle imod hendes eget ønske.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber, det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen