Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg føler mig tvunget til abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er er kvinde på 23 år. Jeg har en søn på 5. Jeg har en kæreste, der har en søn på 4, som vi har hver anden weekend. Vi har været sammen i snart 3 år og har snakket om at få barn sammen i lang tid. Står nu i den situation, at jeg er gravid. Ved ikke med sikkerhed hvor langt henne, men jeg gætter på et sted mellem 5-7 uger. Har altid haft uregelmæssig mens.

Min kæreste vil godt have, at jeg får en abort, fordi han ikke magter at få en til. Jeg vil rigtig gerne beholde det og kan ikke snakke med ham om det, fordi han ikke vil lytte til mig eller overveje det. Jeg har fortalt ham før at jeg har det rigtig svært ved aborter. Han har sagt at han vil forlade mig hvis jeg beholder det.

Med venlig hilsen en fortvivlet kvinde der ikke ved hvad hun skal gøre

Svar:

Hej
Du er gravid og fortvivlet, fordi din kæreste true med at forlade dig, hvis du ikke får abort, mens du rigtig gerne vil beholde barnet. Hvor er det svært for dig. I har længe talt om at få barn sammen, har han været afklaret med, at han ikke ville have et barn mere? I hvertfald er barnet nu på vej, og I har begge vidst, at sandsynligheden for graviditet er tilstede, når man har sex.

Hvordan kan det være, at du har det rigtig svært med abort? Hvad svarer din kæreste, når du fortæller ham det? Ved han, hvad abort er og hvilken risiko for psykiske reaktioner en abort vil udsætte dig for? Læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Desværre er din sitution velkendt af mange kvinder; de ønsker at beholde deres barn, men oplever sig presset til en abort, de ikke ønsker. Du og I har formentlig kun kendt til graviditeten i kort tid, derfor kan det være, din kæreste reagerer med en slags chok, og at han tænker, som mange mænd i den situation, at en abort spoler tiden tilbage til før graviditeten. Måske ved han ikke, at abort ofte skaber en sværere situation end den tilsyneladende løser.

Jeg vil opfordre dig til at finde ud af, hvad du inderst inde vil og at du ikke lader dig presse til en abort, du ikke ønsker. Måske besinder han sig, og beslutter sig til at støtte dig, så I sammen kan tage imod Jeres barn. Måske gør han alvor af sin trussel og forlader dig, hvis du beholder barnet. Hvordan vil det være for dig, hvordan ser dit netværk ud?

Hvis du får en abort pga pres fra ham, overvej da, hvordan du tror, du efterfølgende vil have det med ham? Nogle forhold kan ikke holde til et barn (mere), mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid, og fordi hun oplever vrede overfor ham, der har presset hende til et så afgørende valg. Overvej begge, om I vil udsætte Jer selv og hinanden for den risiko.

Din kæreste vil ikke tale med dig om, hvad I skal gøre. Det er svære betingelser. Plejer I at kunne tale om svære ting? Kan I sammen tale med nogen, I har tillid til, om dette?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske