Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Føler mig presset til at slå min ufødte baby ihjel

Spørgsmål:

Jeg er en 23 årig kvinde. Jeg har fundet ud af at jeg er gravid. Jeg har ingen kæreste, hjem, job eller uddannelse. Jeg er lige flyttet på skolehjem og har lige taget hul på min uddannelse som kok.

Jeg har ikke noget hjem, fordi jeg følte mig nødsaget til at flytte fra min kæreste (nu eks-kæreste).
Og det er årsagen til at jeg tror at abort er vejen frem. Netop fordi jeg ikke har nogen stabile rammer pt. hvilket et barn kræver.

Jeg har altid drømt om at blive mor. Derfor er det virkelig ulykkelig for mig at det er endt i sådan en uheldig situation som dette. Jeg føler allerede en relation til det nye liv, som jeg har inden i mig, og som min krop som småt er begyndt at reagere på. (Ømme bryster, ondt i underlivet, træt, morgenkvalme osv.)

Jeg har ikke lyst til at slå mit barn ihjel med abortpiller.
Jeg håber jeg kan få en vejledning til at træffe det rigtige valg.

Svar:

Hej
Du er gravid med dein eks-kæreste og tror, abort er vejen frem, selvom du er ulykkelig og allerede føler en relation til det nye liv.
Lyt til dig selv: Du har ikke lyst til at slå dit barn ihjel med abortpiller. –Hvad skulle så få dig til at gøre det?

Der er hjælp at få

Ja, der er praktiske forhindringer, primært en bolig. Men kommunen kan du få hjælpe dig med en bolig, når du ikke længere kan bo på skolehjemmet. Et barn har primært brug for omsorg og kærlighed, og mon ikke du kan give dit barn det? Du har altid drømt om at blive mor, du oplever allerede en mor-barn-relation.
Hvordan ser dit netværk ud? Abortlinien kan evt finde en støtteperson eller støttefamilie til dig i nærheden af dig, hvis du har brug for det. Se også siden: Home Start
Du kan tale med en studievejleder om dine muligheder for orlov.

Du vil gerne have vejledning til at træffe det rette valg. Hvilket svar håber du på fra Abortlinien? Mange vil sikkert opfordre dig, måske presse dig til abort. Men at det ikke er et oplagt tidspunkt at blive gravid på, er ikke det samme, som at du skal vælge en abort. Din situation er ikke, at du skal vælge, om du vil være gravid eller ej, situationen er, at dit ufødte barn lever.

Overvej hvad du helst vil leve med

Valget er dit, og det er dig, der skal leve med dit valg. Overvej, hvad du helst vil leve med? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for at beholde barnet? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, hvad der kunne ændre dine tanker om, at du er presset til at slå din baby ihjel? Hvad har du brug for?
Du har ikke travlt. Tag ikke en forhastet beslutning om abort. Det kan ikke gøres om, og mange fortryder.

Meget kan nå at falde på plads

Og en graviditet er lang, meget kan falde på plads praktisk og mentalt i løbet af graviditeten.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Ung og gravid