Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Pcos og faren ønsker ikke barnet

Spørgsmål:

Jeg har haft en flirt, endte i mod min vilje at stoppe forholdet, da jeg mere følte os som bolle venner… Jeg har pcos, og har ikke brugt prævention…. fordi der sker jo ikke noget. men ja nu står jeg med en positiv graviditets, han føler sig ikke klar og mener jeg ikke er…

Jeg føler mit liv er gået i stå.. ville det at beholde barnet give mig et skub den rigtige vej? som han siger det kunne ikke komme på værre tidpunkt. jeg ved sidder ikke godt økonomisk, osv… men på den anden siden tanken om abort er svær. og yeah hvad nu vis jeg ikke kan få børn eller senere hen skal kæmpe for at få et pga pcos.er virkeligt i vildrede..

Jeg er 22 år og han er 28.

Svar:

Hej
Det er en svær situation for dig. Du havde ikke regnet med at kunne blive gravid, men det blev du. Det er jo egentlig fantastisk, samtidig med at du lige nu er meget presset. Bla af faderen. Han synes ikke tidspunktet et godt. Tænk, hvis han havde sagt: ”Det var en overraskelse, men det klarer vi” -? Han er 28, han ved, at sex kan føre til graviditet, selvom du har pcos, så har han et ansvar for at beskytte sig.

Jeg vil opfordre dig til ikke at lade dig presse af ham, det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg. Du synes, tanken om abort er svær. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvornår tænkte du, at dit liv var gået i stå, før eller efter du fandt ud af, at du er gravid? Om barnet vil give dig skub i rigtig retning, er svært at sige.

Overvej hvad du helst vil leve med, barn eller abort?

Måske kan du ikke blive gravid senere, måske kan du. Hvem kan hjælpe dig, hvis du vælger at beholde barnet? Hvordan er dit netværk? Du sidder ikke godt i det økonomisk, men der er hjælp at få. Læs evt Ung og gravid og Min historie

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at tage imod barnet?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske