Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Faderen vil ikke have barn nr. tre

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en lykkelig mor med 2 dejlige drenge en på 3 år og en på 6 måneder.. Men jeg har så lige fundet ud af at jeg er gravid med den 3 i 5 uge. Og faren vil ikke have barn nr 3. af forskellige årsager, f.eks. syntes han ikke at han kan klare en mere personligt, og at økonomien ikke er til det. Samt plads mangel i vores nuværende bolig. + vi venter svar på at få lov til at bygge nyt hus. :-) Så det er noget være rod..

Jeg føler bare ikke rigtig jeg kan ændre hans holdning til tingene.. Og jeg ved ikke om jeg er klar til at få lavet den her abort.. For det er jo et eller andet sted vores egen fejl, og det må vi så stå inden for…. Jeg er også rigtig bange for at han vil ud af forholdet, hvis jeg nu vælger at få det her barn. Jeg er så forvirret, kan du hjælpe mig???

Svar:

Hej! Hvor er det en svær situation for dig, det er klart, at du er forvirret. Jeg vil foreslå dig at overveje følgende, måske kan det hjælpe dig:
Det er tidligt at blive gravid igen, når jeres yngste er 6 måneder. Men nu er barnet på vej og som du skriver, så er I begge ansvarlige for det. -Din mand ønsker ikke den tredie, men sex kan føre til graviditet og han er jo åbenbart ikke blevet steriliseret for at undgå denne situation. -Du mener, I “må stå inde for det…”, dvs være ansvarlige overfor barnet, der er på vej? Hvad tænker din mand om dette?

Det er dig, der er gravid

Du er bange for, at han vil ud af forholdet, hvis du vælger at få barnet. Ja, det er noget af et pres og desværre en trussel mange kvinder i din situation oplever fra deres mand. Jeg vil råde dig til at finde ud af, hvad du vil inderst inde. Selvom det bedste er, at I er enige, så er det dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med din beslutning.

Mange mænd tror, at en uplanlagt graviditet kan klares med en abort. Men de fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad. Mange kvinder fortryder deres abort. Vil du byde dig selv (og dine børn) denne risiko? Vil din mand? Mange kvinder oplever at deres forhold ikke kunne klare en abort, som de blev pressede til. Bl.a fordi manden ikke kunne forstå kvindens sorg og dens varighed. Og fordi kvinden oplevede megen vrede i fht ham, der havde presset hende til at handle imod sin egen vilje. Overvej, at du ved en abort kan miste både barn og mand. Men nogle mænd besinder sig efter chokket har lagt sig.

En graviditet er lang

Og en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads. Og måske indser han, at jeres 3. barn er et lige så stort mirakel som de to første. Om ikke før, så når barnet er født.
Tag dig tid og tal meget mere med din mand om, hvordan du har det og hvad der kunne gøre det lettere for jer, at overskue nr. 3.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, du kan også ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en erfaren rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske