Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Efternøler eller abort?

Spørgsmål:

Hej.. Jeg er 36 år, min kæreste er 40. Vi har været sammen i 1,5 år. Jeg har 3 børn 11, 13 og 15.. Og han har 2 på 16 og 19. Jeg fik for 6 år siden at vide, at jeg ikke kunne få flere børn, men har trods dette taget p-piller hele tiden.

Nu har jeg lige fundet ud af at jeg er gravid i 7 uge. Vi har hele tiden været enige om, ikke at flytte sammen, så længe alle “vores” børn boede hjemme og vi har et fantastisk dejligt forhold. Tilbringer rigtig meget tid sammen, både med og uden børn. Bor med 80 km afstand. Hva så nu?????

Min kæreste har sagt at han selvfølgelig vil være der uanset hvad, men synes ikke vi skal have barnet.. Dog er det helt min beslutning.

Jeg er meget i mod abort, men synes også der er mange ting her, der taler for ikke at få barnet.
Min største frygt ved at få barnet, er trods alle hans løfter.. Igen at sætte et barn til verden uden en far.. Han er den bedste far i verden, til dem han har nu. Jeg er meget ked af at trække beslutningen om et barn mere, ned over hovedet på ham.. og måske risikere at ødelægge et ellers fanstatisk forhold.

Omvendt kan jeg heller ikke forliges med tanken om en abort – da jeg på alle mulige måder – kan mærke fysisk, denne graviditet.

Svar:

Hej! Trods beskeden om, at du ikke kan få børn, har du været ansvarlig med prævention og bliver alligevel gravid. -Lidt af et mirakel, omend uønsket…
Du er meget imod abort og at du på alle måder kan mærke denne graviditet, gør det endnu mere svært for dig at forliges med en abort. -Måske du skulle lytte til din overbevisning og beslutte dig for at beholde barnet -?

Har du grund til at tvivle?

Din kæreste ønsker ikke at få et barn mere, men vil alligevel være overfor dig og barnet, hvis du vælger at beholde det. -Du er ked af at trække beslutningen ned over hans hoved, ja, sådan er der mange kvinder i din situation der tænker. -Egentlig er det jo underligt, at man skal føle, man gør sin kæreste ondt, ved at passe på hans barn… Han er den bedste far i verden, -det er jo skønt! Mon ikke også han vil være det, om ikke før, så når han ser sin lille efternøler?

Din største frygt er, at han ikke holder sit løfte. -Er der noget, der giver dig grund til at tvivle på ham? -Du skriver, at I har et fantastisk forhold? Selvfølgelig er det en stor forandring i jeres “voksne” forhold med et lille barn, men det behøver forholdet jo ikke blive dårligere af.

Hvad kunne gøre det lettere for dig?

Hvordan tror du, du vil have det, hvis beslutningen om abort var truffet?
Og hvordan tror du, du vil have det, hvis beslutningen om at beholde barnet var truffet?
Hvad kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet?

De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der var i tvivl om deres valg. Overvej, om du vil udsætte dig selv (og dine børn og kæreste for det). Typiske reaktioner efter abort er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede – hvis man er blevet presset til abort. -Mange forhold går i stykker, hvis kvinden har fået abort pga pres fra manden.

Jeg vil opfordre dig til at tale meget mere med din kæreste og evt andre, der vil tage dine tanker og følelser seriøst. Du er også velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, eller ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en erfaren rådgiver om din situation.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske