Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er en abort det rigtige valg?

Spørgsmål:

Hjælp mig! Jeg har den skønneste mand, og vi har de skønneste børn sammen. Vi blev forældre til en gudesmuk pige sidste år❤️

Har fundet ud af, at jeg er gravid i 6 uge. Jeg har fået tid til sygehus. Jeg ved ikke, hvad vi skal gøre, for vi har ikke plads i vores hus nu og ikke i vores økonomi.

Jeg elsker allerede det liv jeg har i maven, men føler mig så alene. Jeg ved ikke, hvad jeg eller vi skal gøre? Er en abort det rigtige valg eller?

Please hjælp!

Svar:

Hej
Du har fået tid til abort meget hurtigt efter du har konstateret graviditeten, nu er du i tvivl, fordi du allerede elsker det liv, du har i maven. Du skriver, at du føler dig alene, hvad siger din mand? I lyder til at have et godt ægteskab og en velfungerende familie, men har besluttet Jer for abort pga plads i hus og økonomi.

Måske I skal prøve at tænke anderledes. Hvad er mulighederne, hvis I vælger at beholde barnet? At to børn skal dele værelse? At I får mindre luft i økonomien? Overvej, hvad der kan gøre det nemmere for Jer at overskue at beholde barnet? Har I talt om, hvad I tænker om abort? Hvordan du tror, du vil have det efter en abort?

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Mange kvinder får psykisk svære reaktioner efter abort, det kommer bag på mange, overvej sammen om I vil udsætte dig og Jeres familie for dette. Vær sikker på, hvad du vil, før du får en abort. Det kan ikke gøres om.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske