Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Kan jeg klare at være enlig mor?

Enlig mor! Hvordan klarer jeg det?

En ny situation

De fleste drømmer om at få et barn sammen med deres partner. Nogle gange bliver denne drøm dog ikke til virkelighed, og man kan af forskellige årsager komme ud for at skulle overveje, om man kan klare at være enlig mor. Står du i den overvejelse, kan der være flere ting, du har brug for svar på. F.eks.: Hvordan kan jeg få økonomien til at hænge sammen? Hvem i mit netværk kan hjælpe og støtte mig? Hvilke andre muligheder for hjælp og støtte har jeg? Ring til Abortlinien på tlf. nr. 48 39 48 48 og tal med en rådgiver om dine muligheder.

Økonomi

Som enlig forsørger kan du søge om et særligt børnetilskud. Derudover kan du – alt efter din situation – søge om forskellige økonomiske tilskud på samme måde som alle andre. Læs mere om det her: Økonomi.

Hjælp og støtte at få

Hvis du vælger at blive enlig mor, er du langt fra den eneste, der har truffet det valg. Heldigvis er der i dagens Danmark mange muligheder for hjælp og støtte, hvis man er enlig forsørger. Der findes blandt andet forskellige frivillige tilbud til børnefamilier, som kan lette en ellers presset hverdag. F.eks. Home Start og Folkekirkens Familiestøtte. Derudover er det ofte også godt at trække på nogen i dit netværk, hvis du har mulighed for det. Det kan være en god veninde, en søster, dine forældre eller andre.