Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Efter abort-hvornår bliver jeg mig selv igen?

Spørgsmål:

Ja jeg var også engang gravid, jeg indrømmer gerne det var min lykkeligste tid i mit liv, eller sådan følte jeg det, selvom jeg godt ved at det var min måde ikke at indse sandheden på!

Men sandheden er, at jeg aldrig blev mor. Min kæreste gav mig valget “mig eller barnet”, og min mor var ikke bedre. Det passede jo ikke ind i vores “perfekte” familie, at jeg skulle være ung, enlig mor. Som vi sad der ved lægen og havde fået svar, vidste jeg godt, hvad jeg blev nød til.

M mit hovede slog jeg mit barn ihjel. Lægen sagde abort og min kæreste sagde at det var et foster og ikke noget barn.

Jeg var igennem mange følelser, og det endte da også med at kæresten smuttede, og min mor tog afstand.

Jeg har haft det meget svært efter det. Nu venter jeg virkelig bare på, at jeg skal have det godt igen. Men hvor længe vil der gå, før jeg føler mig fri fra min beslutning? Eller bare kan stoppe med at græde over det ?

Jeg har ikke lyst til at det skal påvirke min hverdag mere, da jeg tager afstand til mange mennsker i frygt for de svigter mig… hvornår pokker bliver jeg mig selv igen ?

Håber virkelig i kan give mig i et svar,eller bare et håb om en lysere fremtid …

Svar:

Hej! Det, du oplever efter din abort er en meget almindelig reaktion hos kvinder, der har fået en abort. Særligt kvinder, der har fået en abort imod deres eget ønske. At kvinder kan få det så svært efter en abort kommer bag på de fleste.

Du skriver ikke, hvor gammel du er eller hvor længe det er siden, du fik aborten.

Jeg kan ikke svare på, hvornår du bliver dig selv igen, men det du kan gøre, er, at prøve at acceptere dine følelser og tanker og give dig selv lov til at sørge. Nogle kvinder oplever det som en hjælp at skrive tanker og følelser ned, evt skrive et brev til barnet. Eller at tale med en fortrolig, der anerkender dine følelser og din oplevelse af aborten. Det kan være en psykolog og afhængig af, hvor længe det er siden, kan din læge henvise dig til en støttesamtale.

Nogle kvinder har glæde af at tale med en præst om skyld og tilgivelse i forbindelse med aborten. Abortlinien kan evt henvise dig til en præst. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber, det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske