Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Den perfekte abort

Spørgsmål:

Kære Abortlinien

Jeg er en kvinde midt i tyverne, som fik en abort for ét år siden. Har været meget fast besluttet på min abort, da jeg først ønsker at blive mor, når jeg er ældre – noget jeg virkelig glæder mig til.

Da jeg fik aborten gik det så fint, ingen fortrydelse og fuldstændig fattet. Alle taler om, at det er så hårdt at få en abort – venner spurgte om jeg var/er okay osv. – men stoppede også, når de hørte mig tale om det. De godt kunne høre og forstå, hvordan mit forhold til abort er – altså blot en celleklump, som kunne blive til noget eller som i dette tilfælde ikke blev til noget.

Jeg har altid vidst og følt, at hvis jeg blev gravid i mine tyvere så ville jeg vælge aborten. Kan det her være et eksempel på den perfekte abort? Findes den lykkelige abort?

Mange hilsner kvinde, 26 år

Svar:

Hej
Er din abort et eksempel på den perfekte eller lykkelige abort, spørger du. Hvad er en perfekt eller lykkelig abort? En abort, der ikke gør ondt følelsesmæssigt, hverken lige efter, eller efter et år eller ved næste graviditet eller når man bliver mor?

Din abort lyder perfekt for dig. Er det kommet bag på dig? Du har tænkt om ”det” som en celleklump, der kunne blive til noget eller ikke blive til noget. Du har vidst, at du ville vælge abort, hvis du blev gravid i dine tyvere. Abortlinien hører ofte fra kvinder, der tænker anderledes om det spæde liv og bla derfor er i dilemma om abort eller ej.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske