Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg er bange for at fortryde :(

Spørgsmål:

Hej. Jeg er blevet gravid med min eks, et par dage før vi gik fra hinanden. Jeg har 2 dejlige børn begge under 5 år, der sidste år mistede deres far. Jeg syntes vi har tiden til at være en familie, hvor vi kan favne hinanden med omsorg og kærlighed.

Jeg ved fra andre, at jeg er en god mor til mine børn. Men er jeg bange for om jeg også ville kunne være det, med 3 så små børn. For jeg bliver alene med dem. Jeg ved far til prik, ikke ønsker barnet, men hvis Jeg vælger at beholde der ville han havde 7-7, pga af hans økonomi og ikke så meget andet.

Jeg har det virkelig svær ved denne beslutning, for jeg syntes det er synd at sætte en lille til verden, når man kender fars holdning og ved, der ville en magtkamp om den lille ny. Men jeg har det også så forbandet svært ved at skulle tage en beslutning som jeg ikke ville havde det godt med i mit hjerte og mit sind.

Mvh den fortvivlet ????

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Du er gravid, ikke længere sammen med faderen, som ikke ønsker barnet, men alligevel vil have deleordning. Du overvejer abort, men du ved allerede nu, at du ikke vil have det godt med den beslutning i dit hjerte og sind.

Du ved, du ikke vil have det godt med abort, og at den beslutning ikke spoler tiden tilbage for dig.
Hvis du beholder barnet, er du bekymret for, om du kan klare 3 små børn alene og bekymret for barnets relation til faderen.

Ja, der bliver meget at se til som alenemor til 3 små. Hvordan ser dit netværk ud? Hvem kan hjælpe dig? Hvad ville du have brug for, for at kunne overskue at tage imod barnet?

Det er sikkert svært for dig og din eks lige nu. I tænkte, I var færdige med hinanden, men vidste ikke, at et lille barn var på vej. Det er nok et mindre chok, som I begge skal have tid til at forholde Jer til. Måske siger din eks, som han gør, fordi han håber, det presser dig til abort. Måske tænker han anderledes, og I kan bedre samarbejde om planer for barnet, om noget tid. Du er en god mor, du har haft et forhold til din eks, du har vidst, du kunne blive gravid med ham. Selvom han lyder urimelig ligenu, mon så ikke, der er noget godt i ham, som får ham til at blive en god far for Jeres barn?

Overvej, hvilke beslutning, du helst vil leve med.
Hvad tænker du om abort, siden du ved, du ikke vil have det godt med at få abort?
Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Min kæreste ønsker ikke barnet