Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort under 18 år

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på snart 17 år, som er gået hen og blevet gravid efter ubeskyttet sex. Det er 5. gang jeg har sex og har derfor ikke prøvet så meget.

Jeg er blevet gravid og er helt sikker på en abort, problemet er bare at min mor ikke vil have, at jeg har sex endnu. Derfor vil hun blive meget vred på mig. Hun siger, at hvis jeg har sex inden jeg er 18, kan jeg godt regne med ikke at se mine venner igen, hvilket er meget hårdt for mig da jeg er meget social.

Jeg vil høre om det er muligt og få en abort når man er under 18 uden ens forældres samtykke?

Svar:

Hej

Det lyder rigtig svært for dig. Hvordan kan det være, at du har haft ubeskyttet sex? Er du blevet presset? Havde du tænkt på, at du kunne blive gravid?

Din mor har selvfølgelig ikke ønsket denne situation for dig, derfor har hun sagt, at du skulle vente med sex.

Du kan søge om abort uden forældre-samtykke gennem din læge, det kan fås i særlige tilfælde, jeg tror ikke, du vil kunne få det. Abort er en ”stor ting”. Derfor er det vigtigt, at forældre ved, hvad der sker med deres barn.

Du kan læse her: Abort
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske