Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort nu?

Spørgsmål:

Hej, jeg var på festival og så mødte jeg en sød fyr. Det ene ledte til det andet, og nu står jeg her gravid. Jeg er 17 år, og ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg kan ikke sige dette her til min mor, for sådan et forhold har vi slet ikke. Hvad gør jeg??

Svar:

Hej
Du er ung og gravid, og spørger, hvad du skal gøre. Hvordan har du det? Du skal finde ud af, om du vil beholde barnet eller have en abort. Du skriver, at du ikke kan sige det til din mor, hvorfor mon ikke? Ved hun ikke, at du er begyndt med sex? Bor du hjemme?

Selvfølgelig er dette ikke, hvad din mor ville ønske for dig, men mon ikke hun gerne vil hjælpe dig, når chokket har lagt sig? Hvem har du talt med om din graviditet? Læs evt på Abortliniens hjemmeside om at være ung og gravid, og læs evt. også om abort.

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Hvis du ønsker abort, skal din mor give tilladelse, når du er under 18 år, for abort er en “stor ting”. I særlige tilfælde kan man få abort uden forældres vidende, det skal man søge om gennem ens læge.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske