Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort grundet sygdom

Spørgsmål:

Hej…

Ja jeg ved egentligt ikke hvad jeg søger her.. accept, tilgivelse, vrede, had, at blive set ned på, forståelse? Ja jeg ved det ærlig talt ikke.

For 10 måneder siden valgte jeg at få en abort i 8 uge. 100% grundet at jeg blev meget syg af at være gravid og alt virkede uoverskueligt. Jeg følte mig alene, knækket mentalt og fysisk. Kastede konstant op, kunne ikke spise eller drikke, immunforsvaret var i bund, syren fra opkasten føltes som om, at det havde ætset mine tænder, deraf slemt tandpine. Læge besøg, hospital besøg og indlæggelser… økonomi, var bange for at miste mit job.

Havde tilfældigvis ferie da jeg nåede 6. uge ca. og var derfor ikke sygemeldt mere end få dage. Jeg var bange for, at lade mine kollegaer i stikken ved en lang sygemelding, bange for at bede familie og venner om hjælp. At være en byrde. Jeg kunne ingenting selv… ej heller børste tænder, hente vand.

Vi var blevet gravide i første forsøg (planlagt) og vi ønskede vores lille sjæl.. jeg tænker på det stort set hver dag. Og det knuser mig at jeg ikke så andre udveje end abort. Jeg forsøger at tilgive mig selv mit valg, da jeg virkelig var syg. Syg nok til et betydeligt vægttab, energiunderskud…. Selvmordstanker (eller mere selvforskyldt ulykke der kunne ende ud i “naturlig” abort) OVERLEVELSE. Det eneste jeg kunne tænke på var at overleve. Komme igennem.

Svar:

Kære…

Hvor er det en svær situation du står i. Det er flot at du sætter ord på dine følelser, og det kan være med til at hjælpe dig igennem den svære periode.

De følelser og tanker du har, er helt normale efter en abort. Der er mange kvinder, der som dig har oplevet disse tanker. Typiske reaktioner er netop sorg, savn, tomhed, skyld og vrede. Følelser man kan sidde med, uanset om man er blevet presset til en abort, eller selv har valgt det.

De færreste glemmer deres abort, det bliver en del af livsbagagen. Hvad kan du gøre for at få det bedre? Prøv at finde ud af, hvad der gør dig ked af det?

Skriv gerne dine tanker og følelser ned. Kan du dele dette med din mand eller kæreste? Eller andre fortrolige der vil lytte til dig. Vigtigt at tage dine følelser alvorligt.
Måske har du behov for at tale med en professionel psykolog eller terapeut. Der er også nogle som har glæde af at tale med en præst.

Læs evt. i Abortliniens brevkasse om andres reaktioner på abort. Du kan også læse her: Efter abort

Du er velkommen til at skrive igen her på post@abortlinien.dk eller at ringe på Abortlinien (48 39 48 48) hvor du kan dele dine tanker og følelser med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.

Med venlig hilsen

Marianne Jørgensen abortlinieleder