Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eller ikke?

Spørgsmål:

Hej, jeg er 18 og går pt. i 2g på stx, og er blevet gravid. Det er stadig tidligst (3-4 uger ca) og kun 5 dage efter min forventede menstruation, men alle graviditetsteste er positive.
Faren er der ikke, vi var aldrig kærester, og det var nærmest et one-night stand (Og det skal siges at jeg ikke er typen der har det, men det havde jeg så den ene gang!).
Jeg er bor for mig selv, i lejlighed, og aner ikke om jeg skal vælge abort?
Lyder det klogt at vælge abort og fortsætte gymnasiet? Jeg kan jo umuligt fortsætte i 3g efter ferien hvis jeg ikke vælger abort.

Jeg har ikke lyst til at få en abort

Jeg har ikke lyst til at få en abort, jeg har mere lyst til barnet (tror jeg). Men jeg ved mine forældre bliver skuffede, og jeg tror jeg bliver super ked af at se min klasse dimmitere fra gymnasiet, hvor jeg ikke er med, når jeg nu har klaret næsten 2/3 af det. Til gengæld er det et menneske vi taler om, tænker jeg. Jeg har vel muligheder for jeg forsætte efter noget barsel? Skal skolen ikke prøve at hjælpe mig, tror i(selvom det kun er gymnasiet?)
Jeg ved ikke og er virkelig i tvivl, og vil høre om i har nogle flere “aspekter” eller et eller andet, jeg ikke har tænkt på.
Desuden tænker jeg måske at når det er så tidligt i graviditeten, at 25% jo ender i spontan abort, så om jeg skal vente med at tage stilling til at dette?

Svar:

Hej
Du er ung, uventet gravid og ikke sammen med faderen. Det var ikke, hvad du (og dine omgivelser) havde ønsket sig, men sket er sket. Er det klogt at få abort for at kunne fortsætte i gymnasiet og blive student sammen med din klasse? Tja, det er der sikkert mange, der vil mene og vil sige til dig. Måske du vil blive udsat for et pres for at få abort. Dine forældre bliver skuffede, ja, men det er dig, der skal leve med dit valg og når barnet først er født, vil dine forældre nok tage imod det med glæde. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn, et menneske, som du skriver. Du har ikke lyst til abort, du tror, du har mere lyst til at beholde barnet. Desuden spoler abort ikke tiden tilbage til før graviditeten og mange fortryder deres abort og betaler en høj pris for abort. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvordan kan dine værdier være dig til hjælp?

Overvej, hvad du helst vil leve med, barn eller abort? Overvej, hvordan dine livsværdier kan være dig til hjælp i denne beslutning.
Ja, selvfølgelig har du mulighed for at tage orlov et år, tal med studievejlederen. Du skal nok blive student og skal nok nå “det hele” alligevel. Du bliver ung alenemor, det bliver hårdt, men også skønt. Og du kan få hjælp. Læs evt https://www.abortlinien.dk/ung-og-gravid/
Ja, måske aborterer du spontant, men regn ikke med det.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Læs mere: Ung og gravid