Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

18 år, gravid og modstander af abort

Spørgsmål:

Jeg står i den “uheldige” situation at jeg har fundet ud af at jeg er gravid i 2-3 uge. Faren er ude af billedet, og vil med sikkerhed ikke støtte op omkring, eller have noget med det at gøre.
Jeg har mine forældre og støtteforældre samt min bedsteveninde, som står bag mig uanset mit valg, men kan jeg tillade mig at få et barn som allerede nu ikke har en far?

Jeg er meget imod abort og vil på et eller andet punkt gerne have barnet, men er bange for dømmende folk og især fra faren og hans familie.

Jeg står uden uddannelse, men skulle starte på HF til sommer 2016 eller januar 2017.
Føler mig egoistisk overfor farens familie hvis jeg får barnet, men ville have det så dårligt med en abort… Er så forvirret.
Faren ved intet, og der er to inde for det sidste tid, så ved ikke engang hvem? Kan jeg tillade mig intet at fortælle nogen af dem, eller bliver jeg nødt til at snakke med begge, hvis jeg vælger at få barnet?

Svar:

Hej
Du er ung, gravid, ved ikke, hvem der er far og du er meget imod abort. Du kan selv vælge, om du vil finde ud af, hvem der er far. Hvis du ikke oplyser, hvem det er/kan være, får du ikke børnepenge. Du er bekymret for faderen og hans familie, hvis du vælger at beholde barnet. Behøver du være det? Faderen er jo selv ansvarlig, for at han er blevet far. At du vælger at passe på barnet, siger noget om dig og dine værdier.

Hvad skulle få dig til at vælge imod dine værdier?

Overvej, hvorfor du er meget imod abort? Og overvej, hvad der skulle få dig til at vælge imod dine værdier? Og overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du vælger abort? Overvej, hvad du helst vil leve med?
På et eller andet punkt vil du gerne have barnet. Det er flot, at du kan sige det. For det er ikke nogen nem situation. Men heller ikke umulig. Du har støtte fra forældre, støtteforældre og veninde. Du kan godt tage HF, selvom du bliver mor. I det lange perspektiv, betyder det nok ikke det store, om det bliver 1 år efter din oprindelige plan.

Hvad kunne gøre det lettere for dig at overskue et barn?

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde dit barn?
Obs, at graviditetsuger tælles fra sidste menstruations første dag. Dvs man er ca. 4 uger henne, når menstruationen udebliver, dvs i 5. uge.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske