Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid med 3. barn

Spørgsmål:

Hej

Min mand og jeg har netop fundet ud af, at jeg er gravid og venter barn nr. 3. Jeg er ikke ret langt henne, måske 5 uger. Vi har begge været lidt i chok over det, da det som sagt kom ret uventet. Min mand er 40 år og jeg er 36 år.

Selvom vi nok ikke har været fuldstændig sikre på, vi ikke skulle have flere børn, har vi alligevel været meget enige om, at vores familie ikke kunne klare endnu et barn på nuværende tidspunkt. Jeg var egentlig selv nået til et punkt, hvor jeg følte, at det var slut med at få børn. De to børn vi har, en pige og en dreng, er henholdsvis 8 og 5 år.

Sidste år var vi igennem vores forholds største krise, og jeg var meget tæt på at gå. Ved hjælp af terapi, både sammen og hver for sig, lykkedes det heldigvis at holde sammen på forholdet og familien, og idag har vi fået det meget bedre sammen. Vi er blevet mere ærlige overfor hinanden og bedre til at kommunikere. Men det har været nogle hårde år op til krisen, og jeg har følt mig fanget i noget, jeg gerne ville fri af, uden helt at forstå, hvorfor jeg havde det sådan.

Jeg har heller ikke følt, jeg har været den bedste mor for mine børn, da jeg ikke altid har haft det største overskud. Min mand er en meget bekymret type og særligt når det kommer til vores børn. Det fylder meget for ham og har påvirket mig helt enormt. Det har som regel også været roden til uenigheder og frustrationer i forholdet, hvilket i perioder har drænet os begge rigtig meget.

Men som sagt er det blevet meget bedre og jeg oplever, at jeg på en hel anden måde kan være der for min mand, når han bekymrer sig. Jeg føler også, jeg har mere overskud og kan være en bedre mor for mine børn. Men jeg er så bange for at sætte det hele over styr med en 3’er og falde tilbage i gamle mønstre.

Samtidig har jeg også svært ved tanken om abort. Min mand ønsker ikke et barn mere, men siger samtidig at han nok ville se anderledes på det, hvis jeg gav udtryk for, at det var noget jeg gerne ville.

Jeg har bare virkelig svært ved at mærke, hvad jeg vil, og frygten for, hvordan det hele vil blive fylder rigtig meget. Måske også så meget, at jeg har svært ved at se de positive sider ved et 3. barn lige nu. Det kan også være, at det bliver lettere, når det værste chok har lagt sig.

På det praktiske plan er vi et godt sted og ville sagtens have både økonomi og plads til en 3’er. Jeg er bare så meget i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.

Håber I kan hjælpe med råd. Tak.

Svar:

Hej
Du har lige fundet ud af, at du er gravid, og både du og din mand er lidt i chok over den uventede graviditet. I har ikke været sikre på, om I ønskede flere børn, men nu er nr. 3 på vej. Du og I har haft det svært, men har klaret krisen, og praktisk er I også et godt sted. Du er bange for, om nr 3 vil sætte noget over styr. Og din mand ønsker ikke et barn mere, medmindre du gerne vil.

Det lyder svært, men som du selv skriver, så kan det hele se anderledes ud, når nyhedens chok har lagt sig. Og en graviditet er jo lang, I har god tid til at forberede Jer mentalt. Overvej hvad det er, der udfordrer dig/jer mest ved at tage imod nr 3? Er du bekymret for dit overskud? Kan I tage beslutninger, der kan gøre det lettere for dig at overskue? Evt hjælp til rengøring, børnepasning.

Du har svært ved tanken om abort. Hvordan kan det være? Hvad tænker din mand om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Uanset om du/I vælger barn eller abort, er det et valg I skal leve med.

Du er i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre. Hvad vil du helst leve med: barn eller abort? Et barn mere er en gave, både til Jer og dets søskende. Og barnet vil naturlig fylde i familien, som Jer andre. Mon ikke barnet bliver lige så ønsket og elsket som sine søskende, selvom graviditeten var uventet?

Du har svært ved at se de positive sider ved nr 3 lige nu. Hvilke positive forventninger havde du, da du ventede nr 1 og nr 2? Hvad skulle der til for, at du ville føle på samme måde under denne graviditet?
Kender I andre familier med 3 børn? Måske kunne I tale med dem om at være familie på 5? Måske de også har fået barn/børn, der ikke var planlagt.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske