Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uplanlagt graviditet og i tvivl

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 29, som har en dejlig kæreste på 27 år. Vi har kendt hinanden i 7 måneder og er rigtig glade for hinanden og gode til at snakke om tingene. Jeg er ikke klar til børn endnu, da jeg elsker mit liv i storbyen med mine veninder (hvor ingen har børn endnu), sport og byens tilbud. Min kæreste derimod har været skruk siden vi mødtes.

Nu har jeg lige fundet ud af at jeg er blevet gravid, hvilket var meget uplanlagt og kom som et kæmpe chok for mig. Jeg er 5-6 uger henne. Jeg har grædt i tre dage og har det som om mit liv er ødelagt og er i dyb sorg over det faktisk. Min kæreste er glad og siger at det er en kæmpe gave.

Først følte jeg ikke, at jeg havde et valg, og at vi var nødt til at få det barn. Men nu har vi snakket om at jeg selvfølgelig har lov til at vælge det til eller fra. Min kæreste ønsker barnet, men støtter mig uanset hvad.

Jeg føler bare det er alt alt for hurtigt, og jeg er slet ikke klar til at opgive tosomheden med min elskede kæreste eller mit fantastiske liv som ung og fri. Jeg føler at vi skal lære hinanden meget bedre at kende og at det vil være en stor skam for vores forhold at blive forældre alt for tidligt. Og så få børn om et par år.

Samtidigt føler jeg, at jeg pådraget min kæreste en stor sorg ved ikke at ville have barnet. Jeg er bange for hvad det har af konsekvenser. Jeg er i vildrede og dybt ulykkelig og kan nærmest ikke se nogen god udvej på det her  :’(

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig. Du er gravid og har slet ikke lyst til at blive mor endnu. Din kæreste har lyst til at tage imod barnet, du er bekymret for mulige konsekvenser, hvis du får abort. Hvilke konsekvenser tænker du på? At din kæreste bliver ked af det? At det kan få indflydelse på Jeres forhold? Tænker du, om du kan reagere efter en abort?

Overvej, at graviditeten er lang, det er først om ca ½ år barnet kommer. Overvej hvilken forskel det vil gøre, at få barn om ½ år eller om et par år? Måske er du en kvinde, der er vant til at være i kontrol, og derfor er det meget skræmmende med udsigt til at blive mor, før du havde planlagt det, -?

Ingen af dine veninder har fået børn endnu, selvom det er naturligt for mange, der har en kæreste/mand, at få børn i tyverne. Mon ikke du kender nogle, der har små børn? Måske kunne du tale med en ung mor om, hvad det vil sige at blive mor. Du elsker dit liv, som det er nu. De fleste mødre vil sige, at livet med barn bliver anderledes, men ikke mindre godt.

Hvad har du tidligere tænkt om abort? Kender du nogen, der har fået abort?
Mange kvinder får det psykisk svært efter abort, og det kommer ofte bag på dem. En del fortryder. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Mht dine bekymringer, så kan abort blive svært for din kæreste, og det kan påvirke Jeres forhold.
Du har lige fundet ud af, at du er gravid. Du er nok både chokeret og under påvirkning af graviditetshormoner, der bla kan give humørsvingninger. Måske kan du bedre overskue din situation om nogle uger. Du har ikke travlt. Fortsæt med at tale med din kæreste om, hvad I føler og tænker. Tal evt med andre fortrolige. Læs evt noget om graviditet, abort, at blive forældre.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske