Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uplanlagt gravid med ny kæreste

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Jeg er blevet uplanlagt gravid med min nuværende kæreste.. det vil så sige at vi har kendt og datet hinanden i ca. 1.5 måned, og at vi har været kærester i 5 dage.. Jeg er nu 7+2 – 8. uge ifølge lægen. Jeg har længe ønsket mig børn, og grundet en tidligere kæreste, der ikke ville har jeg haft masser af tid til at tænke over mange ting. Min nuværende kæreste vil gerne have børn en dag – men er ikke klar lige nu. Det skal siges han påtager sig al ansvar hvis jeg vælger at beholde barnet. Og både min og hans familie bakker op om hvad end vi gør.

Vi er henholdsvis 26 (ham) og 27 (mig). Jeg er bare ret så meget i tvivl om hvorvidt jeg kommer til at “ødelægge” hans liv – og om jeg er klar på at miste vores forhold som kunne udvikle sig til noget fantastisk, men som også kunne blive smadret af den her oplevelse – om så vi vælger abort eller barn. Har I nogen erfaring med par der har fået et barn efter kun at have kendt hinanden i 1-2 måneder?

Svar:

Hej
Abortlinien er anonym og har ikke efterfølgende kontakt til de, der har henvendt sig. Måske kan du og I heller ikke bruge andres erfaringer så meget.

Du er blevet gravid i et nyt forhold. Havde I talt om, at det kunne ske?

Din kæreste er ikke klar lige nu, men heldigvis er en graviditet også lang, og meget kan nå at falde på plads. Det var selvfølgelig ikke sådan, I havde ønsket at starte Jeres forhold, men sket er sket, og I er begge ansvarlige for, at barnet er på vej. Og heldigvis vil din kæreste tage ansvar. Og du har længe ønsket dig børn. Og begge Jeres familier bakker op. Det er en god start.

Du har ret i, at uanset om I vælger barn eller abort, så er det valg, I skal leve med. Og måske holder Jeres forhold ikke, uanset om I bliver forældre eller ej. Og måske vil en abort ødelægge Jeres forhold. Din kærestes liv bliver næppe “ødelagt” af et barn. De fleste fædre er lykkelige og stolte over deres børn, uanset om de var planlagte eller ej. Måske får graviditeten og barnet Jer til hurtigere at blive seriøse omkring Jeres forhold. Måske I skulle bruge graviditetstiden til at styrke Jeres forhold fx gennem et parkursus, fx PREP, der er en gave til ethvert forhold.

Overvej begge, hvad I tænker om abort. Læs evt om abort og om andres erfaringer med abort. Mange fortryder og aborten bliver en tung livsbagage. Overvej begge, om I vil udsætte dig, og Jer, for den risiko.

I har ikke travlt. Tag Jer god tid til at tænke mulighederne igennem.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske