Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Svært efter en abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg er 29 år gammel og min mand og jeg fik vores første datter i 2014. Graviditeten var slem hypremesis og tog hårdt på mig. I 2017 fik vi vores anden datter, igen slem hypremesis. Begge graviditeter med invaliditet, sengeliggende, opkast, kvalme, indlagt, væskebehandling.

I juni 2022 testede vi positiv for tredje gang. Vi var glade, men jeg blev hurtigt ramt af frygt for endnu en omgang hypremesis. Allerede i uge 6 var jeg så hårdt ramt at jeg INTET kunne. Mine børn måtte bo hos vennepar da jeg kastede op ved lugten af den mindste ting. Det tog så hårdt på mig at jeg 6+5 besluttede at afbryde graviditeten. Det var for mange ofre og jeg kunne ikke være i forløbet. Jeg kunne ikke se mig ud af at vente flere dage før jeg kunne få behandling, og blev skuffet over systemet ikke kunne hjælpe mig hurtigere med mine to tidligere graviditeter i rygsækken.

Nu står jeg/vi 3 måneder efter aborten og er alle følelser igennem. Vi ønsker barn nummer 3 og ved ikke hvordan vi skal kunne indfri det. Aborten fylder mere og mere og selv om jeg følte mig afklaret så rammes jeg af samvittighed, sorg og savn og kan ikke komme ud af de bølger det dukker op.

Svar:

Tak fordi du har taget mod til dig og skriver til os om din oplevelse. Flere graviditeter der har været hårde, mange ofre og situationer du ikke har kunne være i.
Det er flot at du sætter ord på hvad du har gået igennem. Og det er et godt skridt på vejen til at komme videre.

Det er normale følelser du beskriver du har. Det er følelser som mange kvinder, som har gået igennem det samme som dig, går med. Og det er vigtigt, at du også får delt disse følelser med nogle.

Hvordan har din mand det efter disse forløb og oplevelser? Vigtigt at snakke sammen, om hvad I har været igennem. Hvad det gør ved dig og ved ham.
Har I nogle i jeres netværk, som I kan dele jeres oplevelser med. Måske har I brug for at tale med en professionel, det kunne være en psykolog.

Det kan også være, at I kan have glæde af at læse i brevkassen, om andre som har det svært efter at de har fået en abort og har været i lignende situation.
Du eller I begge er velkommen til ringe på Abortlinien på tlf. 48 39 48 48, hvor du kan tale med en rådgiver om det du har gået igennem, og det du oplever som svært lige nu. Der er åbent hver aften fra kl. 19-22 (dog ikke lørdag).

Håber det bedste for dig.
Med venlig hilsen, Marianne Jørensen, abortlinieleder