Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl om abort

Spørgsmål:

Hej brevkassen

Jeg er en 20 årig kvinde, som lige er startet på en videregående uddannelse. Jeg er uventet blevet gravid (uge 4 +5) med min kæreste på 22, som jeg har været sammen med i 3,5 år. Jeg er i tvivl om vi skal beholde barnet, eller om vi skal få en abort.

Min kæreste vil gerne have barnet, da han både har uddannelse og fast job. Problemet for mig er at jeg lige er startet på en uddannelse der vil tage 3,5 år, og jeg derfor er tvivl om det ville være det rigtige tidspunkt at få barnet.

Min omgangskreds mener at jeg skal få en abort, da det vil være bedst med en uddannelse først. Min kæreste siger det er min beslutning, og at han vil støtte mig uanset hvad. Men jeg er meget  i tvivl hvad jeg skal gøre. Jeg er så bange for at tage den forkerte beslutning. Har i nogle råd?

Svar:

Hej

Det er godt, du tager din tvivl alvorligt og bruger tid på at overveje dine muligheder.

Det lyder svært for dig med uventet graviditet. Og nok også svært for dig, at din omgangskreds foreslår abort, og din kæreste gerne vil beholde barnet. Du er i tvivl, om tidspunktet er det rette pga. din start på uddannelse.

Overvej, hvad du tænker om abort? Hvordan tror du, det vil være for dig, hvis du valgte abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Abort er en stor beslutning. Din omgangskreds mener, at det er bedst med uddannelse før barn. Men nu handler det jo ikke om at planlægge graviditet, men om en graviditet skal afsluttes, og det er jo to forskellige ting.

Mht. det rigtige tidspunkt, så kommer der formentlig aldrig et “rigtigt” tidspunkt. Hvis du beholder barnet, skal du have barsel om ca. 7 mdr. Mange får børn under uddannelse. Ville tidspunktet være bedre om 1 eller 2 år? Ellers først når du er færdiguddannet? Da har du måske lyst til at søge job?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske