Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Splittet i tanken om abort

Spørgsmål:

Hej. Min kæreste og jeg har lige fundet ud af, at jeg er gravid. Jeg er 25 år og har 2 børn fra et tidligere forhold, som jeg selv mener at jeg fik alt for tidligt, og uden rigtig at vide hvad jeg gik ind til. Jeg elsker mine børn og fortryder ikke det mindste, at jeg har fået dem. Jeg kan ikke forestille mig mit liv uden dem.

Det gik dog ikke mellem deres far og jeg – igen fordi jeg var for ung, vi voksede fra hinanden, og vi kunne bare ikke sammen længere. Derefter har jeg så været enlig mor de sidste 3 år. Nu har jeg så fundet mig en dejlig kæreste, og vi har været sammen i 1,5 år. Han er flyttet ind sammen med mine børn og jeg, og generelt kører tingene fint.

Dog føler jeg ikke helt, at vores forhold er “stabilt” nok til at få et barn sammen. Vi har engang imellem nogle ret store skænderier, hvor vi nærmest er i tvivl om vi skal være sammen. Sidste gang, for mindre end en måned siden. Derfor føler jeg ikke at vores forhold er klar til det, og jeg er virkelig bange for at ende alene igen. Nu sammen med 3 børn, fra 2 forskellige fædre… Det har jeg bare virkelig ikke lyst til at gå igennem, eller at tilbyde mine børn.

Min kæreste vil rigtig gerne beholde barnet, og han er rigtig ked af, at jeg overvejer en abort. Det gør ondt på mig… Men jeg er dog ikke i tvivl om, at jeg ikke ønsker et barn mere lige nu. Både pga det ustabile forhold, men også fordi, at jeg bare ikke føler mig klar. Jeg ønsker IKKE et barn.

Men jeg har virkelig virkelig svært ved idéen om en abort. Jeg har læst meget om det, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg ville føle, at jeg “slår barnet ihjel”. At det er mig der vælger at dét barn ikke skal leve. Den tanke er helt ulidelig for mig, og jeg er bange for at få svære psykologiske udfordringer, hvis jeg går igennem aborten.

Jeg vil ikke beholde barnet, og tanken om at “slå det ihjel”, føles også helt vildt svær. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Jeg tror jeg er imellem 5-9 uger henne… Tak på forhånd.

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig: Du ønsker ikke et barn, men tanken om abort føles vildt svær.

Har du overvejet bortadoption?

Hvis dette er udelukket, vil jeg opfordre dig til at undersøge begge muligheder igen: Du ønsker ikke et barn, fordi Jeres forhold er ustabilt og fordi, du ikke føler dig klar. –Kan der ændres på disse forhold?

Din kæreste vil gerne beholde barnet; det gør ondt på dig, at han er ked af abort-udsigt. Kan I arbejde for Jeres forhold, så det bliver mere stabilt? Evt. gennem et PREP-forløb?

Mht at føle dig klar, hvad tænker du, det handler om? At du er ung? Ville du kunne blive mere klar om ½ år? Mht dine forbehold overfor abort, så lyder du til at være i risiko for at få de psykiske udfordringer, du frygter, når du på nuværende tidspunkt har så svære tanker om abort.

Det må være en meget svær tid for dig og din kæreste. Du beskriver ham som en dejlig kæreste, men Jeres store skænderier gør dig i tvivl om fremtiden. Hvis du vælger barn, kan du risikere at blive alenemor, hvis forholdet ikke holder. Hvis du vælger abort, kan det få psykisk indflydelse på dig. Hvilken indflydelse tror du, abort vil få for Jeres forhold?

Har du og din kæreste nogle fortrolige, som I kunne tale med om Jeres situation?
Hvordan kan dine livsværdier hjælpe dig i dit valg?
Du ønsker hverken barn eller abort, hvad tror du, du helst vil leve med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske