Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg være mor?

Spørgsmål:

Hej! Fandt for omkring tre uger siden ud af, at jeg var gravid. Min kæreste og jeg snakkede tingene igennem og kom frem til at vi ikke var klar til at være forældre. Fik en tid hos min læge, hvor vi regnede os frem til jeg var omkring 6 uger henne. Fortæller derefter min læge, at min sidste menstruation var forsinket 10 dage. Efter dette er han oppe og “mærke” og siger blot, at jeg mærkes større end de 6 uger. Jeg fortæller ham at jeg tog to graviditets test da min mens var forsinket som begge var negative.

Efter det snakkede vi ikke mere om det, og han vil blot indstille mig til abort på hospitalet. Men der er først en tid i næste uge. Nu går jeg rundt og ved ikke, om jeg skal have den abort, som jeg gerne vil, eller faktisk er mere end 12 uger henne. Skal jeg være mor?

Det skal lige siges, at jeg har følt mig ekstremt gravid den sidste måned, med kvalme, opkastninger og bryst spændinger. Men ja mit spørgsmål er egentlig bare: Er det noget der kan lade sig gøre? Er jeg faktisk halvanden måned længere henne end jeg troede? Mvh H

Svar:

Hej! Hvorlangt du er henne, kan jeg ikke svare på. Det kan afgøres ved scanning.

Du og din kæreste snakkede tingene igennem, da du fandt ud af, at du var gravid og I kom frem til, at I ikke var klar til at blive forældre. Hvad tænker I om abort? Abort er jo alvorligt, det drejer sig om et lille ufødt barn.

Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Hvad tænker I om at blive forældre? Hvad afskrækker Jer? Hvad kunne gøre det lettere for Jer at overskue at beholde barnet?

Hvad har den sidste uvisse tid betydet for dig? Tanken om, at du måske er over 12. uge og alligevel skal være mor? Bliver du nervøs ved tanken? Oplever du glæde og spænding over det lille nye liv?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Læs mere: Ung og gravid

180414