Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SA

Spørgsmål:

Hej 🙂

Jeg har haft en SA i uge 10+3 i midt oktober. Det er self. ÆV – men efterforløbet har jeg lidt brug for at høre jeres erfaringer med?

Jeg har blødt en hel del – min HCG er i 0 igen, vat lidt lang tid om at falde – men jeg har stadig ret mange smerter on/off i underliv/lænd (særligt slemt ml. ægløsning og mens) og en hel del pletblødninger on/off – og MEGET kraftige menstruationer (er nu på min 2. cyklus efter aborten).

Min læge siger man plejer at give kroppen 3 cyklusser til at falde til ro før man indsætter noget yderligere. Og der ikke kan være tale om restvæv når HCG igen er helt lav – ka’ det passe?

Jeg frygter jo lidt at det ender i en udskrabning – men er jo med på om måske at kroppen “trænger” til det for at komme de smerter til livs og derved også at kunne blive gravid igen. Hvad er jeres andres erfaringer?

Svar:

Det er trist for Jer med aborten, og svært for dig med smerter og bekymringer her i efterforløbet.

Det er forskelligt hvordan man reagerer og hvordan forløbet udarter sig.

Om der skal en udskrabning til, kan jeg desværre ikke svare på. Jeg synes hvis du fortsat har smerter, vil jeg foreslå dig at tale med din læge igen og bede om en undersøgelse, evt. scanning. Også selv om dine læge siger, at man plejer at give kroppen 3 cyklusser inden man gør noget.

Du er også velkommen til at ringe på Abortlinien 48 39 48 48 hvor du hver aften mellem kl. 19 og 22 (undtagen lørdag) kan tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig ift. det aktuelle og ift. ny graviditet.

Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder