Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SA uge 10+3

Spørgsmål:

Kære jer.

Vi mistede desværre en ønske-graviditet i uge 10+3 for præcis 4 uger siden. Mit spørgsmål går til efterforløbet, som jeg synes er lidt forvirrende. Jeg havde i ugen op til aborten ret mange smerter, bækken/lænde + murren i underliv. Herefter begyndte jeg at pletbløde/slimet blodig udflåd, også kom aborten desværre efter en 2 dages tid.

Straks da selve graviditeten kom ud lettede smerterne. Jeg blødte ret kraftigt i 14 dage. Og herefter følte jeg mig egentlig hurtigt som mig selv igen – også mentalt (psykisk). Men så ca. 3-5 dage efter blødningsstop fik jeg de der bækken/lænde/underlivssmerter alla inden abort igen – jeg tænkte mens var på vej, (havde hørt den første efter SA ku’ være temmelig heftig) men ventede forgæves i 1,5 uge – her i alt 4 uger efter aborten kom der så en blødning jeg tolkede som mens (efter flere dages pletblødning alla brunt udflåd) – men denne blødning varede hun 1 dag.

Så er jeg i tvivl – kan jeg tolke det som mens? Eller hvad? Min egen læge mener jeg lige skal give det 14 dages tid mere. Men jeg er ved at blive sindssyg af de smerter – er jo bange for det hele ikke er ude, (fik ingen skrab), men burde min blødning så ikke ha’ varet ved? Men HCG har været lidt sløv til at falde og er stadig meget svagt positiv på en test. Vi havde mega svært ved at blive gravide med vores 1. (og eneste), og denne gang gik det nemt – også orker jeg bare ikke vi skal til at kæmpe igen fordi det hele skal til at drille nu….

Vh. Sofie

Svar:

Hej

Det er trist for Jer med aborten, og svært for dig med efterforløbet.

Jeg kan ikke svare dig på, om det aktuelle er menstruation, som kunne passe med tidspunktet, men alligevel ikke typisk ift. blødning og smerter, eller, om du ikke har aborteret alt.

Hvis du fortsat har smerter, vil jeg foreslå dig at tale med din læge igen og bede om undersøgelse, evt. scanning.

Håber det bedste for dig ift. det aktuelle og ift. ny graviditet.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske