Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ung, gravid og presset til en abort

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 18 år og færdig med sosu-hjælper her til sommer – vil gerne videre på et tidspunkt.
Jeg har for en uges tid siden fundet ud af at jeg var gravid, selvom jeg har været på p-sprøjte.

Jeg har en mor der siger hun gerne vil støtte mig uanset hvad, men føler omvendt også hun gør hvad hun kan for at få mig til at fjerne det og ikke rigtig lytter til mig. Hun bliver ved med at sige at der jo overhovedet ingen fordele er ved at få det.

Kæresten er også imod at jeg skal have barnet

Jeg har også en kæreste som er 21 år igang med en uddannelse og som er meget imod at jeg skulle få barnet – han siger vi jo ikke engang har noget liv endnu.

Jeg selv bliver utrolig ked af det ved tanken om en abort, har ikke været mig selv siden jeg har sat mig for hovedet, at det nok er det, der skal ske. Men inderst inde blev jeg glad da jeg fandt ud af det – føler bare ikke jeg kan sige det til min familie og bliver i tvivl fordi de siger som de gør.

Jeg håber i forstår min situation lidt.

Svar:

Hej! Du er ung og gravid. Du blev glad, da du fandt ud af, at du var gravid, men din kæreste ønsker abort og det gør din mor nok også, selvom hun siger, hun ville støtte dig uanset hvad du vælger.
Det er klart, at du bliver påvirket af din kæreste og din mor. Det var ikke planlagt, at du skulle være gravid nu, men sex kan føre til graviditet, ingen prævention er 100% sikker.

Du bliver utrolig ked af det ved tanken om abort. –Det vil jeg opfordre dig til at lytte til. det er dig, der er gravid, det er dit barn og primært dig, der skal leve med dit valg. Hvad tænker du om abort, siden det gør dig så ked af det? Din mor og kæreste tænker nok, som mange andre, at et uplanlagt graviditet klares med en abort. Men en abort spoler ikke tiden tilbage.

Svært at leve med at blive presset til abort

De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Sværest for dem, der var i tvivl eller blev pressede imod deres vilje. Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du vælger abort pga pres fra ham? Og med din mor?
Mht videre uddannelse så forhindrer et barn dig ikke.

Din mor kan ikke se nogen fordele ved, at du beholder barnet. Hun havde ikke ønsket, at du skulle blive ung mor. Men det handler om et nyt liv, der er på vej. Et lille ufødt barn. Er det en fordel, at have bevaret dets liv? Er det en fordel at skulle leve med at have afsluttet dets liv?

Lyt til dig selv

At blive mor er et stort ansvar, en stor opgave og en stor gave! Du blev glad, da du fandt ud af, at du var gravid. Og planlagt eller ej, så er det jo et mirakel. Lyt til dig selv. Hvad vil du helst leve med? Hvilke værdier betyder noget for dig?

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Se også her: Ung og gravid. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

29.05.14