Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ønsker ikke barn med eksen

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Min eks er blevet gravid. Hun siger hun er 6 uger henne og vil have abort men snakker alligevel om fosteret som om vi skal være fælles forældre for det.

Hun har før løjet overfor mig om ligeså alvorlige ting. Så hvordan kan jeg som mand sikre mig at hun har fået fortaget en abort? Når nu jeg ikke tør stole på hende!

Jeg har endnu ikke set nogle beviser på hverken lægebesøg eller positive tests. Så jeg er nysgerrig på hvordan jeg sikre mig at hun har fået fortaget en abort?

Svar:

Hej

Det lyder svært for dig, at du ikke kan stole på din eks. Du er i tvivl om, hvorvidt hun er gravid og i så fald, om hun ønsker abort eller at beholde barnet.

Du kan ikke sikre dig, at hun får den abort, som du ønsker. Din indflydelse ophørte, da du besluttede at have sex med hende.

Hvis hun er gravid, og hvis hun ønsker at beholde barnet, er det helt hendes beslutning. Hun kan også beslutte, om du skal betale børnepenge.

Uanset om I er i forhold eller ej, så er abort en stor beslutning, det drejer som et lille ufødt barn, og abort har ofte en høj pris for kvinden.

Håber du og din eks kan få en ærlig snak om, hvordan fakta er og hvordan I bedst kan komme videre.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske