Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg få tilladelse til sen abort?

Spørgsmål:

Hej abortlinien!

Jeg er 16 år, og omkring 15 uger henne i min graviditet. Da jeg undfangede var jeg på p-piller, men alligevel skete skaden, og her er jeg, og har opdaget min graviditet for sent. Tror I, at jeg ville kunne få tilladelse til en sen abort? For hvis jeg skal være ærlig, så ville jeg hellere ende mit eget liv end at få det barn. Det lyder dramatisk, men jeg føler at alt håb er ude for mig. Jeg har tidligere kæmpet med depression og selvskade, og hele situationen er kun blevet forværret.

Håber at I kan hjælpe mig bare en smugle.

Svar:

Hej
Det lyder til at være rigtig svært for dig.
Hvornår har du fundet ud af, at du er gravid? Har du været hos din læge? Har du talt med dine forældre? Hvad siger barnets far?

Du kan ikke kan overskue at beholde barnet, skriver du. Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort?

Hvis du skal søge om sen abort, skal det ske gennem din læge. Din læge skal også tale med dig om alternative muligheder til abort og hvilke hjælpemuligheder der er. Læs evt også på Abortliniens hjemmeside, hvor du kan læse om andre unges erfaringer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske