Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men kæreste ønsker abort (1)

Spørgsmål:

Min kæreste vil gerne at vi får barnet fjernet, men jeg vil ikke. Jeg gider dog heller ikke at skal gå imod ham og bestemme at han SKAL være far nu. Jeg vil gerne at jeg kan glæde mig, sammen med min kæreste uden at jeg skal gå og føle at det ikke er noget han vil, men noget han er nød til.

Vi har snakket frem og tilbage om det og kan ikke blive enige overhovedet. Har dog sagt at jeg VIL have mit første barn inden jeg bliver 30 og det har han accepteret (er 28). Så om et år skal jeg i princippet være gravid hvis jeg får en abort nu. Og synes jo det er lidt tosset at vente et år når man er gravid nu.

I går, under en diskussion endte det med jeg overgav mig. Det gjorde jeg fordi jeg ikke kan holde til et græde mere og ford jeg ikke vil have et barn med en der ikke ønsker barnet. Vil dele min glæde med ham. Men jeg har ikke lyst til at få aborten. Har læst at manden ikke kan tvinge til abort, at det er kvinden der “bestemmer” da det er min krop. Men synes nu stadig, at han har noget at sige. Han mener ikke der er økonomi til det. Men der er lige så meget økonomi til det om et år. Der står vi i samme situation mht. økonomi.

Svar:

Hej
Du er gravid, din kæreste ønsker barnet fjernet, det gør du ikke, men under diskussion forleden, overgav du dig. Ikke fordi du ønsker abort, men fordi du ikke kan holde til at græde mere.
Og nu skriver du til Abortlinien. Er det fordi, du fortsat er i tvivl? Er du fortsat ked af det?

Selvfølgelig ønsker du at dele glæden over graviditeten med barnets far. Du synes, at han også har noget at sige i fht beslutning, barn eller abort. Din kæreste har accepteret, at du kan få dit første barn om ca 1 år, selvom Jeres økonomiske situation på det tidspunkt er som nu, dvs I kunne lige så godt tage imod barnet, der nu er på vej, som vente til du bliver gravid igen…

Det er svært for Jer begge. Din kæreste er formentlig noget chokeret ved udsigten til at blive far, selvom ham jo har vidst, at sandsynligheden for graviditet har været tilstede, der er jo ikke trukket noget henover hovedet på ham. Mange fyre føler som ham ved uplanlagt graviditet, de er ikke parate, men det er de næste gang… De tænker abort er løsningen. Mange mænd ved ikke, hvad abort er og hvilke konsekvenser abort ofte har. Læs evt sammen i brevkassen om andres erfaringer med abort. Hvad er det din kæreste frygter ved at blive far “nu”? Undersøg evt mulighederne for økonomisk støtte, hvis det er økonomien, der er den primære udfordring. Og så er en graviditet jo lang, meget kan nå at falde på plads, både praktisk og mentalt. Måske har I nogle venner, der har barn, og som I kan tale med?
Hvad er grunden til, at du ikke har lyst til abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort?

Hvor langt er du henne? Har du været hos lægen? Måske har I ikke travlt med at beslutte Jer. Vær helt sikker på, hvad du vil, før du får en abort. Det kan ikke gøres om og mange fortryder.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver 48394848 og tale om din situation.
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske