Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg tror at jeg vil have en abort

Spørgsmål:

Hej jeg er 19 år gammel og jeg har i forvejen en datter på 2 år. Jeg har lige fundet ud af at jeg er gravid og jeg ønsker ikke at få et barn igen lige nu. Jeg vil gerne have en uddannelse og jeg er igang med at kæmpe for min datters bopæl nu, eftersom faderen og jeg gik fra hinanden. Vi har fundet os hver en ny kæreste, og jeg har kendt min kæreste i snart 1 år. Vi har boet sammen i 5 mdr.

Min kæreste vil gerne beholde barnet, men jeg vil ikke. Mest af alt fordi jeg tænker på det barn jeg allerede har. Hun har brug for al min opmærksomhed! Jeg vil ikke have at hun føler sig glemt pga et spædbarn. (Det skal lige siges at min kæreste selv har 2 børn i forvejen)

Og desuden tror jeg ikke at jeg er klar til at få et barn til lige nu? Jeg har aldrig gået ind for aborter og jeg har aldrig kunnet forstå hvorfor man vælger at tage abort, men nu står jeg selv i et dilemma. Jeg ved, at jeg vil vælge abort men jeg føler mig også ked af mit valg?
Gør en abort ondt?

Svar:

Hej
Du undrer dig tilsyneladende over, at du føler dig ked af dit valg af abort. Men er det mærkeligt? Du har aldrig gået ind for abort og du har aldrig kunnet forstå, hvorfor man vælger at få abort. –Hvad tænker du om abort? Hvad i din nuværende situation “tæller så meget”, at du vil handle imod din tidligere overbevisning? Du er ked af dit valg af abort, –det vil jeg opfordre dig til at lytte til. Hvad kan det handle om?

Et lige så stort mirakel

Det er ikke et oplagt tidspunkt for dig at blive gravid på, men det er du alligevel blevet. Planlagt eller ej, så er dette barn jo et ligeså stort mirakel som sin søster. Havde I talt om, at du kunne blive gravid?
Du er bekymret for din datter. Du lyder til at være en ansvarlig mor, selvom du er ung. Din datter er næsten 3 år, når/hvis lillesøster/lillebror bliver født. –Hvad får dig til at tro, at hun skulle føle sig glemt pga en søskend? Din kæreste vil gerne beholde barnet, (tillykke med en ansvarlig kæreste!), og han har erfaring med børn.

Psykiske følger efter abort

Gør en abort ondt? Mange oplever at en medicinsk abort er meget smertefuld. Du kan læse om aborter på Abortliniens hjemmeside. De fysiske smerter ved abort er dog oftest de letteste. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, særligt kvinder, der var i tvivl. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset.

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du har lige fundet ud af, at du er gravid. Tag det med ro og tænk og tal meget mere med din kæreste om Jeres situation og muligheder. Vær helt sikker, før du vælger abort, det kan ikke gøres om og mange fortryder. Sjældent hører man, at nogen har fortrudt, at de fik deres barn.

Håber det bedste for dig. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske