Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kunne jeg have klaret at få barnet?

Spørgsmål:

Kære Brevkasse.
Jeg er en pige på 21 år som har fået foretaget en medicinsk abort. Efter aborten er jeg kommet i tvivl.. Kunne jeg have klaret det? Skulle jeg have lyttet mere til mig selv?

Det eneste jeg ser for mig er det lille foster jeg har slået ihjel og jeg ved at jeg aldrig tilgiver mig selv.
Hvad med mine fremtidige børn? hvorfor skulle de netop leve og det dø?
Jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre herfra.. Hvordan kan jeg lære at leve med mig selv igen?

Svar:

Hej! Du har lige fået en abort og du har det svært. Selv om din mor har haft en anden oplevelse af sin abort, er din reaktion helt normal og meget genkendelig for de fleste kvinder, der har fået en abort. Og det kommer bag på mange. Og mange fortryder deres abort og ønsker at blive gravid hurtigt igen. Du følte dig ikke presset til aborten, men heller ikke opmuntret til at beholde dit barn. Men uanset andres løfter om at støtte under og efter en abort, så er det dig, der var gravid, dig, der valgte at få aborten, og dig, der skal leve med dit valg.

Tag dine følelser alvorligt

Det, du kan gøre, er at tage dig selv og dine tanker og følelser meget seriøst. Og at være forberedt på, at den proces, du er i nu, kan vare længe. Du kan tale med nogle omkring dig, der tager dig seriøst og ikke negligerer, hvad du oplever og føler. Måske skal du skrive lidt ned om dine tanker og følelser. Evt skrive et brev til barnet. Din læge kan henvise dig til en psykolog, for man har ret til en støttesamtale efter en abort. Nogle kvinder har glæde af at tale med en præst om skyld og tilgivelse. Abortlinien kan formidle kontakt til en præst i nærheden af hvor du bor.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Efter abort