Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan tilgiver jeg min mand?

Spørgsmål:

Hej. Jeg har været sammen med min man i snart 9 år og gift i 2. Jeg har længe været klar til drømmebarnet, og det har knust mig gang på gang at se min omgangskreds få børn og min mand stadig ikke vil.

Nu er jeg på ulykkelig vis blevet gravid, og min mand er stadig ikke klar til børn. Han mener det sidste af hans ungdom bliver taget fra ham, og han har det godt, som vi har det. Han har endda sagt, han har tænkt over om det var en plan, jeg havde lagt for at blive gravid uden hans samtykke.

Sandheden er at denne graviditet ikke er planlagt eller på anden vis blevet fremskyndet fra min side, så altså uheldige omstændigheder. Jeg har længe følt et stort afsavn og utilfredsstilllese ved mit liv uden børn. Intet, som jeg har forsøgt at fylde mit liv med, har været nok.

Nu står jeg så her og skal give afkald på mit drømmebarn frivilligt og være den, som skal sidde overfor lægen. Mig som skal skrive under på et stykke papir og mig som skal deltage frivilligt til at få fjernet det her barn. Jeg føler mig vred over hans manglende tillid til mig. Vred over hans egoistiske måde at se verden på. Vred over, at det er min krop, min følelser og mit hoved, det går ud over.

Jeg føler sorg over måden, mit drømmebarn bliver taget fra mig på. Afmagt over ikke at føle, jeg har del i den her beslutning. Vred over at min første gang som gravid skulle være så ulykkelig på alle måder. Jeg er vred, såret og ked af det.

Jeg kan mærke jeg skubber min mand væk, og mine tanker byder ikke, at han skal være en del af den her abort. Jeg har svært ved at se på ham og svært ved at se hvordan jeg skal tilgive dette. Hjælp. Hvad gør jeg?

Svar:

Hej
Du længes meget efter at få barn, men da du nu er blevet uplanlagt gravid, er det ulykkeligt, fordi din mand fortsat ikke er klar til at få barn. Han har endda tænkt, om du har forsøgt at snyde dig til graviditet. Det er klart, at du har det meget svært. Du føler dig presset til abort og du er vred på din mand. Du har svært ved at se, hvordan du skal kunne tilgive ham efter en abort.

Overvej, hvorfor du skal give afkald på dit drømmebarn? Din mand ønsker ikke barn, du ønsker ikke abort. Men det er dig, der er gravid, det er dit valg, og det er primært dig, der skal leve med konsekvenserne af en abort.

Hvis du får en abort, som din mand ønsker, så tænker du allerede nu, at du vil få svært ved at tilgive ham. Hvordan tror du, du vil have det efter en abort?

Hvis du beholder barnet, som du selv ønsker, hvordan vil det så være? Måske vil din mand ikke tilgive dig det? Måske vil han komme sig over chokket med et uplanlagt barn, og komme til at glæde sig?
Har I talt om at få børn sammen? Har I talt om, hvad I ville gøre, hvis du blev gravid? Nogle mænd bliver ikke ”klar”. Men de fleste bliver alligevel stolte og glade fædre. Hvad tror du afskrækker ham ved at blive far? Ved han, hvad du og I risikerer, hvis du får en abort pga pres fra ham?

De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad (læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort). Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev presset. Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige.

Hvem kan du tale med om din svære situation?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

 

Relateret læsning: Min kæreste er ikke klar