Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid - og i tvivl om hvem faren er

Spørgsmål:

Min kæreste og jeg har forsøgt at blive gravide i et års tid og jeg har derfor droppet min prævention. Siden jeg stoppede med at bruge prævention har min cyklus være ustabil (alt fra 23-66 dage)  og min sidste menstruations første dag var den 31/12-2021. Pga. min ustabile cyklus har jeg taget en graviditetstest 1-2 gange om ugen, da jeg ikke kan vide om min menstruation er forsinket eller ej.

Sagen er nu den at min kæreste og jeg kort gik fra hinanden i slutningen af januar, og jeg desværre var sammen med en anden fyr den 3 februar. Fyren jeg var sammen med, fik ikke udløsning og jeg tog for en sikkerhedsskyld en fortrydelsespille den 4 februar. Ugen efter mit sidespring fandt min kæreste og jeg sammen igen.

Jeg har siden mit sidespring taget en graviditetstest på følgende datoer som alle var negative: den 4/2, 11/2, 17/2, 21/2, 28/2, 3/3 – men testen jeg har taget her den 9/3 og den 13/3 har begge vist et svagt positivt resultat og mine bryster er ømme. Siden min kæreste og jeg fandt sammen igen har vi haft ubeskyttet sex den 8/2, 13/2, 16/2, 19/2, 24/4 og 26/2. Og nu er jeg er i tvivl om hvem faren til mit barn er, hvis jeg er gravid?

Kan det være ham den anden, selvom jeg testede negativ 29 dage efter vores ikke-fuldbyrdet samleje ?? Jeg er meget i tvivl om jeg skal beholde barnet hvis jeg er gravid, da jeg ikke ønsker uvished om hvem der er faren til barnet, men samtidig ønsker jeg heller ikke en abort hvis min kæreste er far til barnet.

Svar:

Hej
Tillykke med positiv test, jeg vil opfordre dig til at gå til læge for at få bekræftet, om du er gravid. Og ja, det er klart, du er bekymret for, hvem faderen er, når du har haft sidespring.

Men, når du ”kun” tester svagt positiv, er du formentlig først blevet gravid for ca 2 uger siden. Hvis du var blevet gravid d. 3/2 ville en test være ”meget” positiv efter 5 uger. Allerede 2-3 uger efter samleje ville du teste positiv, og det har du jo ikke gjort på dine mange test. Desuden kan man ikke blive gravid efter ikke fuldbyrdet samleje.

Håber du og din kæreste sammen kan glæde Jer over graviditeten, som I længe har ønsket Jer, og at du får god graviditet.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske