Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hjælp efter abort

Spørgsmål:

Hej Abortlinien.

Jeg er en pige på 18 år og blev uønsket gravid i juni. Jeg fik først en kirurgisk abort d. 15 juli. præcis en måned efter jeg fandt ud af at jeg var gravid. Jeg synes det var en rigtig lang ventetid, da jeg havde en ubehagelig følelse med at der lå et foster i mig. Jeg havde følelsen af den bare skulle ud, og det kunne kun gå for langsomt.

Jeg havde et rigtig uheldig forløb, da jeg endte med at skulle blive lagt i narkose 3 gange og var indlagt i 2 uger. Efter hele forløbet har jeg været rigtig ked af det. Jeg havde fuldstændig isoleret mig i sommerferien og ikke haft energi til at være social med mine venner. Jeg har også været bange for at jeg ikke kunne stole på mig selv. Hvad nu hvis jeg fik talt over mig til mine venner.

Min læge har ikke hjulpet mig, som jeg har ønsket. Jeg har følt at jeg selv skulle finde hjælp, som fx. at jeg selv skulle finde en gynækolog. Bare det at skulle finde en gynækolog er lægens arbejde. Du kan ikke få en hjerteknust 18 årig til det arbejde. Jeg havde brug for nogle stod for mig og hjalp mig. Det fik mig også til at føle mig taget useriøst.

Jeg blev diagnosticeret med svær depression i går, og det har gjort mig endnu ked af det og frustreret. Jeg har ingen anelse om hvem jeg skal kontakte og få hjælp. Jeg har været igennem min læge omkring psykolog, men igen er den blevet lagt på mine skuldre. Jeg er enormt frustreret og ked af det. Jeg er lige startet i 2g, og det er virkelig svært at være kommet tilbage til hverdagen igen, efter alt det der er sket.

Jeg bliver også hele tiden remindet om aborten, da jeg tit har smerter i min maven. Jeg tror grunden er min spiral jeg fik lagt op af lægerne. Det var deres valg jeg fik den, grundet noget med min livmoder. Jeg har brug for at snakke med nogen.

Svar:

Hej.

Tak for dit brev. Du skriver at du har det rigtig svært efter du har fået en abort. Det har været et uheldigt forløb, og du har følt dig alene i hele processen. Det lyder også til at det har været et hårdt forløb for dig, og vigtigt at du finder nogle at tale med.

Du skriver, du synes der gik for lang tiden inden du fik aborten. Hvad føler du og hvad tænker du omkring din graviditet og dit valg af abort? Hvem talte du med om dit valg? Havde du en før samtale med din læge? Talte du med din kæreste eller partner?

Mange kvinder får det psykisk svært efter en abort, og det kommer bag på mange af dem. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort, eller på hjemmesiden: Efter abort.

I forhold til hvem du kan søge hjælp hos efterfølgende, ville jeg også have henvist dig til din læge i forhold til evt. at komme til at snakke med en psykolog. Men det lyder til, at det har du forsøgt.
Men du kan også selv tage kontakt til en privat psykolog uden en henvisning fra din læge.

Du er også velkommen til at ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver. Der er åbent hver aften fra kl. 19-22 (dog ikke om lørdagen). Der kan du tale med en rådgiver, som vil lytte på hvordan du har det, og hvilken oplevelse du har haft og dele dine tanker med vedkommende.

Håber det bedste for dig.

Med venlig hilsen, Marianne Jørgensen, abortlinieleder