Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg være gravid trods brug af p-piller?

Spørgsmål:

Jeg skriver fordi jeg mistænker mig selv for at være gravid. Jeg mistede min mødom her i sidste weekend, hvor ham jeg var sammen med sansynligvis ikke brugte kondom. Jeg er uvidende om han kom i mig eller ej, men jeg regner lidt med han selv ville undgå det da han godt vidste han ikke brugte kondom.

Dog er jeg stadig skeptisk. Jeg er selv på p-piller, pga. min meget uregelmæssig menstruation og derfor beroliger det min lidt mere ift. chancen for graviditet. Desværre husker jeg den dag vi bollede tog jeg min p-pille nogle timer senere på dagen end hvad jeg plejer, mega uheldigt. Derfor er jeg stadig dels i tvivl om chancen.

Jeg skal have min menstruation om en uge, men allerede nu har jeg pletblødning en gang om dagen, som jeg ved kan være en normal ting efter sin første gang, men også et symptom på graviditet. Jeg er sååå bange for chancen for graviditet.

Mine spørgsmål er: Er det muligt jeg er gravid? Har mim p-pille mon stadig virket da jeg havde samleje med ham? Er jeg sikker på jeg ikke er gravid hvis jeg får min menstruation om en uge (to uger efter jeg havde samleje)?

Mvh. anonym pige på 17 år

Svar:

Hej
Ja, det er muligt, at du er gravid. Måske har din p-pille virket, selvom du ikke tog den præcist. Hvis du får menstruation til tiden, er du sandsynligvis ikke gravid.

Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på dig selv. Ham du var sammen med, brugte sandsynligvis ikke kondom. Hvordan kan det være? Var det ok med dig? Du skal både tænke på graviditet og kønssygdomme. Pressede han dig? Du er meget bange for at blive gravid. Det er en god grund til at passe godt på. Abort er alvorligt.

Jeg vil opfordre dig til at tage en graviditetstest, hvis du ikke får din menstruation til forventet tid.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske