Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid trods abort

Spørgsmål:

Jeg har været til scanning idag hos gynækolog mhp. abort, da jeg for en uge siden opdagede jeg var gravid. Jeg fik en abort i september i år, den allerførste abort jeg har fået. Jeg er mor til 3 børn. Jeg har ikke kunne få det til og passe med en ny graviditet. Scanningen viste, at jeg er 11 uger henne. Jeg har en uge til at få en abort, som nu bare ikke kan være medicinsk alligevel.

Jeg fik ikke taget opfølgende blodprøver, så hvordan det end er sket, har min abort fra september altså overlevet, ellers passer ingenting sammen.

Men nu er problemet jeg har set den hoppe rundt derinde. Min mellemste var min eks. og jeg i fertilitetsbehandling for og få. Jeg har kæmpet med graviditet før, og jeg har altid været imod abort i den forstand, at mentalt kan jeg ikke rumme at skulle fjerne noget jeg ved hvad bliver til. Det var en stor ting i september, men jeg var dog 100 % afklaret.

Jeg ved ikke om jeg er ligeså afklaret mere, og det skræmmer mig. Alt skræmmer mig lige nu med det her. Det skræmmer mig også at skulle få en mere. Det er nr 4 barn og jeg er forholdsvis ung. Jeg har et godt netværk, det er ikke problemet, men jeg er bange for 4 børn. Alene om 4, der skal have kærlighed og omsorg og tid og nærvær.

Min yngste er kun 1 år til januar , hun har samme far som graviditeten nu. Mine 2 ældste er 8 og 5 år. Jeg aner ikke hvordan jeg skal tage det her valg!

Svar:

Hej
Det er en meget særlig situation, du står i. Du havde fået abort, men som det sker i meget sjældne tilfælde, overlevede det lille foster. Og nu har du til scanning set den lille hoppe rundt. Det er klart, at det er en ny situation, og at du igen skal tage stilling.

Du har altid været imod abort, men valgte alligevel at få en i september. Nu er du ikke afklaret længere, selvom det skræmmer dig at være alene med 4 børn. Det er også en stor opgave, men ikke umuligt. Du har et godt netværk, dine børn har fædre.

Overvej, hvad der skulle til, for at du kan overskue at beholde barnet? Praktisk hjælp? Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du beslutter dig for at beholde barnet? Og hvordan du tror du vil have det, hvis du vælger abort? Hvad betyder det for dig, at du ikke er så afklaret ift abort, som du var i september? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Husk, at graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads for dig mentalt og praktisk, og dine børn når at blive lidt ældre. Hvad vil du helst leve med: et barn mere eller abort?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske