Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid - og pludselig i tvivl om kæreste

Spørgsmål:

Min kæreste og jeg (31 og 30 år) har planlagt graviditet, og jeg er nu lige gået ind i uge 10. Men de seneste uger har jeg oplevet en voldsom tvivl om, om det er det, jeg skal – særligt om min kæreste er den rette. Som ugerne er gået, er jeg blevet mere og mere i tvivl om, om jeg vil ham. Jeg er pludselig blevet meget træt af ham, synes at han er irriterende, at han lugter og er grim, har ikke lyst til intimitet og synes generelt, at de ting han gør og siger er irriterende.

Da vi planlagte graviditeten, var jeg ikke i tvivl om, at han var den rette, og det føltes rigtig. Alle følelserne, tvivlen og følelsen af at være frastødt er kommet snigende efterfølgende. Han er en god fyr med et godt bagland, fast job, venner osv., og han behandler mig godt, så der er ikke nogle problemer i dén retning.

Det er så slemt nu, at jeg drømmer om det om natten og går og spekulerer på det konstant. Jeg har ikke mange dage at beslutte mig i, før jeg skal træffe en beslutning om abort eller ej. Kan det være hormoner? Kan det ændre sig senere hen?

Svar:

Hej

Det må være mærkeligt og svært for dig at blive i tvivl både om din kæreste og Jeres planlagte graviditet. Du overvejer, om det kan være hormoner, der er årsag til din ændring overfor din kæreste, og ja, graviditetshormoner kan give humørmæssige svingninger, irritabilitet og også have indflydelse på ens drømme. Og ja, det kan ændre sig.

Jeg vil opfordre dig til at tale med din jordemoder om det. Du beskriver, at din kæreste er en god fyr, som behandler dig godt; den eneste forandring i Jeres liv, er, at du er blevet gravid, og det sætter naturligt gang i mange “ting” i dig.

Og får dig til at overveje abort. Men abort er en stor ting, som mange fortryder. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske